Cropped landscape
Belföld
A kormány a keresztény, nemzetállami alapokon működő Európában képzeli el a jövőt
2019-03-1816:08
Megfenyegette a kormánypárti politikusokat, hazaárulónak, nácinak és euroszkeptikusnak nevezte a Fideszt a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője a parlamentben napirend előtti felszólalásában. Gréczy Zsolt azt mondta: a kormány politikája miatt csaknem harmincezren haltak meg egy év alatt, Orbán Viktor pedig Putyin előretolt éke abban, hogy szétverje az Európai Uniót. Gréczy szerint, ha akarják, ha nem, létre fog jönni az európai egyesült államok. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint most azok akarják a magyar kormányt kioktatni demokráciából, akik kordonnal vették körbe a parlamentet és gumilövedékekkel értelmezték a jogállamiságot. 
Hogyha létrejönne egy ilyen, Brüsszelből irányított szuperállam, akkor egy rakás jogkört elvennének Magyarországtól. Hogyha csak a már az asztalon lévő javaslatokat nézem, akkor elvennék az energiaárak meghatározásának jogát, akkor az adók egy részéről nem Magyarországon (…) az kisebb adóterhet jelentene a nagyvállalatoknak és sokkal nagyobbat a magyar családoknak, az eddigi tapasztalatok ezt mutatják 
– hívta fel rá a figyelmet Dömötör Csaba. 
Fenyegetőzésért Latorcai János, a parlament alelnöke figyelmeztetésben részesítette Gréczy Zsoltot.
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint két alternatíva között lehet választani: a magyar kormánypártok álláspontja az egyenrangú nemzetek együttműködésén alapuló nemzetek Európája, ahol senki nem alá- vagy fölérendelt. Ezzel szemben - folytatta - az ellenzék kínálata az európai egyesült államok, egy olyan birodalom, amely ellen éppen a márciusi ifjak eszményét fenntartva az utolsó csepp vérünkig küzdenünk kell. 
    
A Fidesz és a KDNP nem akar európai egyesült államokat, erről a fontos kérdésről is szól az EP-választás 
- jelentette ki. 
    
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy vélte: 1848-hoz hasonlóan ma is egy változóban lévő Európában kell előremozdítani a magyarok ügyét, és a fő kérdés az, hogy mi legyen az európai együttműködés alapelve. Vannak, akik szerint nyílt társadalomra és egy bürokratikus szuperállamra van szükség, a kormány ezzel szemben továbbra is nemzetállami alapokon képzeli el az európai együttműködést, mert ezt biztosítja a demokratikus számonkérhetőséget. 
    
Májusban a magyarok eldönthetik, hogy melyik utat választják: bürokratikus birodalom vagy keresztény, nemzetállami alapokon működő Európa. Ez a kérdés, lehet választani 
- fogalmazott. 
ECHO TV - A nemzet hangja - MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ