Cropped landscape
Belföld
Hollik István: Egy új Európára van szükség
2019-03-1721:44
Ma az Európai Unió teljesen rossz működése, a bevándorláspárti politikája és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent - mondta Hollik István az ECHO TV Bayer show című műsorában. A kormányszóvivő úgy fogalmazott: hazánk csak akkor tudja a jelenlegi fejlődési ütemet hosszútávon fenntartani, ha az Európai Unió is sikeres lesz. Éppen ezért az Európai Uniót belülről kell megváltoztatni. Ez a cél. Egy új Európára, egy új európai együttműködésre van szükség és ehhez néha a kritikát is meg kell fogalmazni.
Azzal, hogy az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elfogadta a 2021-2027 közötti évekre vonatkozó menekültügyi és migrációs alapra vonatkozó álláspontját, az Európai Bizottság és az Európai Parlament kimondta és megerősítette a magyar kormány állítását, hogy ők bevándorláspártiak - reagált Bayer Zsolt kérdésére Hollik István. A kormányszóvivő hozzátette: ők szeretnék továbbra is erősíteni a bevándorlást, a bevándorlókat pedig behozni. Az, hogy háromszorosára emelték ezt az összeget, egyrészt azt mutatja, hogy ebbéli tevékenységüket nem szeretnék befejezni. Másfelől annak a beismerése, hogy a migránsok úgynevezett integrációja drága dolog.
 
Ahogy a bajor miniszterelnök mondta tavaly, hosszútávon még a nagyon gazdag Bajorországban sem fog menni, hogy többet költenek a bevándorlók integrációjára, mint oktatásra és egészségügyre összesen. Ez nem fog menni - húzta alá.
 
A javaslatban az is szerepel, hogy a civil szervezeteknek, az NGO-knak nagyobb szerepe kell, legyen. Ha az eddigi gyakorlatát megnézzük a Bizottságnak, hogy milyen NGO-k nyernek tőlük pénzt, és milyen célokra, akkor azt láthatjuk, hogy Soros Gyuri bácsinak az NGO-i tulajdonképpen tarolnak ezeken a pályázatokon, és valahogy mindig arra nyerik a pénzt, hogy hogyan lehet a bevándorlókat behozni, vagy hogyan lehet segíteni a bevándorlók itteni beilleszkedését.
 
Nyílt zsarolásnak, fenyegetésnek nevezte, hogy megvonnák a támogatási pénzeket azon uniós tagállamoktól, amelyek nem veszik ki a részüket a szolidaritásból. A magyar kormány álláspontja egyértelmű.

Az EU-tól érkező támogatási pénzeket nem a szolidaritásért – ahogyan ők nevezik a kötelező kvótát – kapjuk - rögzítette a kormányszóvivő.

Azt nem is fogadjuk el. Azért kapjuk ezeket a támogatásokat, mert amikor beléptünk az EU-ba, megnyitottuk a piacainkat. Az, hogy most megpróbálják összekötni bizonyos szolidaritási mechanizmusokkal nem fair és nem is tudják elfogadni - közölte. 

A Bizottságnak van egy úgynevezett jogi szolgálata, ahonnét kikerült egy belső dokumentum, amely arról szól, hogy azt a bizonyos ENSZ-migrációs paktumot, amelyből Magyarország és másik hét európai uniós tagország, meg Izrael és az Amerikai Egyesült Államok is kilépett, hogyan lehetne az Európai Unióban kötelezővé tenni. 

Ez megint az az ügyes bizottsági trükközés, hogy eldugják egy jogi dokumentumba, azt remélve, hogy erre soha senki nem fog rátalálni - jegyezte meg Hollik István.  
A Néppárt kapcsán elmondta: azért szeretnének az EPP-ben maradni, mert várhatóan továbbra is a legmeghatározóbb ereje lesz az európai politikának. Hozzátette: valóban az a változás van most, hogy a viták a bevándorlás következtében már nem a pártok között, hanem a párton belül zajlanak. Az a helyzet, hogy az EPP-nek van egy bevándorláspárti szárnya, de azt remélik, hogy a bevándorlásellenes politikai erők a Néppárton belül többségbe tudnak kerülni. 
Mi mindent Magyarország szemszögéből kell, hogy nézzünk. Hazánk és a közép-európai régió gazdasági értelemben dübörög. Magyarország is egyre jobban teljesít. Ma az Európai Unió teljesen rossz működése, a bevándorláspárti politikája és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent. Hazánk ezt a fejlődési ütemet hosszútávon csak akkor tudja fenntartani, ha az Európai Unió is sikeres lesz. Éppen ezért nekünk az Európai Uniót belülről kell megváltoztatni. Ez a célunk. Egy új Európára, egy új európai együttműködésre van szükség és ehhez néha a kritikát is meg kell fogalmazni
- fogalmazott a kormányszóvivő.
Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ