Cropped landscape
Belföld
Orbán Viktor egy nagyon erős kereszténydemokrata beszédet mondott
2019-03-1521:42
Orbán Viktor ünnepi beszéde sokkal méltóságteljesebb volt bármelyik mai megszólalásnál. Egy kicsit elvontabb, történelmibb, de mégis csak olyan értékekről szól, mint a szabadság, a kereszténység, a hazaszeretet és Európa megvédése - mondta Nagy Ervin az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A filozófus reagált az ellenzék beszédet érintő kritikáira is. Úgy véli, ez olyan mint a nyúl esete, ha van rajta sapka, az a baj, ha nincs, az a baj. 
Kétségtelenül voltak gyengébb és erősebb pillanatai az ellenzéki és a civil összejövetelnek - mondta Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója a március 15-ére szervezett összellenzéki tüntetés kapcsán. 

Erre a helyzetre igaz a mondás, miszerint a kevesebb néha több – reagált Nagy Ervin, aki szerint a túl hosszúra nyúló rendezvény a végére a tüntetőknek is unalmassá vált. A filozófus úgy véli, egy folyamat végét láthattuk. Egyfajta politikai szörnyeteg jött létre március 15-én azzal, hogy ezek a civil szervezetek, pártok, politikusok egy színpadon szerepeltek. 

Ma láthattuk, hogy az a Jobbik, amelyik 10 éve még népszavazást akart az EU-ból való kilépésről, odaállt azon Dobrev Klára mellé, aki meghirdette az Európai Egyesült Államok létrehozását - hangsúlyozta Nagy Ervin. Számára ez egy értelmezhetetlen, kusza politikai jelenség. 
Hadházy Ákos a felfokozott hangulat miatt nevezte „szánalmas balf*sznak” a saját szimpatizánsait Pulai András szerint. 

Nagy Ervin szerint Orbán Viktor ünnepi beszéde sokkal méltóságteljesebb volt bármelyik mai megszólalásnál. A filozófushoz személy szerint közelebb áll egy ilyen beszéd, amely egy kicsit elvontabb, történelmibb, de mégis csak olyan értékekről szól, mint a szabadság, a kereszténység, a hazaszeretet és Európa megvédése. Arra, hogy az ellenzék gyáva beszédnek nevezte Nagy Ervin úgy reagált: ez a nyúl esete, amikor van rajta sapka vagy nincs rajta sapka. 
Amikor nagyon aktuálpolitizál a miniszterelnök, akkor az a baj, hogy túl erőseket mond, amikor pedig méltóságteljesen emlékezik, akkor meg az a baj, és gyávasággal vádolják
- fogalmazott. 

Pulai András szárnyaszegettnek nevezte Orbán Viktor beszédét. Szerinte szívesebben mondott volna a miniszterelnök egy karakteresebb beszédet, amely véleménye szerint jobban illik hozzá. Erre reagálva Nagy Ervin azt mondta: politikai értelemben kicsinyes lett volna, ha a Néppárt és a Fidesz közötti vitát március 15-én kirakja a miniszterelnök színpadra.  

Másrészről mi köze van március 15-höz a Néppárton belüli pártok vitájához – tette fel a kérdést Nagy Ervin, majd így folytatta: megkérdezné a mai tüntetőket, hogy mi köze van a nemzeti ünnephez a klímaváltozásnak, vagy az Európai Ügyészség létrehozásának. Úgy gondolja, Orbán Viktor beszéde sokkal inkább megadta az ünnep hangulatát. Amit ma hallottunk Orbán Viktortól, az nem más, mint egy nagyon erős kereszténydemokrata beszéd. Az EP-ben és az EPP-ben pedig pont arról szól a vita, hogy azok, akik ki akarják zárni a Fideszt, azok már nem a kereszténydemokrácia alapjain állnak - tette hozzá. 

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ