Cropped landscape
Belföld
Újjászületik a Blaha Lujza tér
2019-03-1407:23
Hamarosan teljesen újjászületik a Blaha Lujza tér, amelynek felújításával élhetőbbé szeretnék tenni a főváros kiemelt csomópontját. A kivitelezési munkálatok idén ősszel indulnak és várhatóan egy évig tartanak majd. A részletekről Sára Botond, Józsefváros polgármestere beszélt az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában. 
Ötvenöt éve ugyanúgy néz ki a Blaha Lujza tér, mint most. Ha bepozicionáljuk Budapesten, akkor azt lehet mondani, hogy a pesti oldal Széll Kálmán tere.  Nemcsak a józsefvárosiaknak, hanem a többi budapestinek is fontos, hogy egy élhető, gyalogosbarát közösségi tér jöjjön létre - magyarázta Sára Botond.

Ez az ügy fontos Tarlós Istvánnak és a magyar kormánynak is – emelte ki Józsefváros polgármestere, hozzátette: a magyar kormány és a főváros közös finanszírozásában valósul meg a projekt.  

A tér legyen alkalmas arra, hogy az emberek egy kicsit megálljanak, megpihenjenek, sőt, akár családosok is válasszák ezt úti célként. A téren kialakításra kerül 1000 négyzetméternyi zöldterület, egy rendezvénytér és a Nemzeti Színház örökségét felidéző épület, amelynek kulturális funkciója lesz. Az autós forgalom pedig kikerül innen - fejtette ki a polgármester. 

Sára Botond hozzátette, természetesen az aluljáró is felújításra kerül, amelyet akadálymentesítenek is. Minden ami itt majd megjelenik egy társadalmi egyeztetés következménye - hangsúlyozta.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV  - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ