Cover
Belföld
Nacsa Lőrinc: A bevándorlás a legnagyobb törésvonal az Európai Néppárton belül
2019-03-1420:32
Orbán Viktor nyilvánvalóvá tette, hogy a migráció megállításában és a keresztény kultúra védelmében nem tudunk kompromisszumot kötni, minden más vitás kérdésben nyitottak vagyunk a párbeszédre - ezt mondta az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Nacsa Lőrinc, a miniszterelnök a Fidesz kizárását kezdeményező pártok vezetői részére írt levelével kapcsolatban. A KDNP-s országgyűlési képviselő szerint addig van értelme a Néppárt tagjának maradni, ameddig van esély arra, hogy a pártcsaládon belül jelenleg túlsúlyban lévő bevándorláspárti irány megváltozhat.
Nacsa Lőrinc elmondta: március 20-án a Néppárt politikai választmányán az alapszabály szerint a napirendre próbálják majd tűzni a Fidesz kizárását. Sok párt kifejezte a támogatását a Fidesz irányában, a bevándorláspárti pártok pedig a kizárás mellett kardoskodnak.

Hozzátette: nem feltétlenül a szavazás a legfontosabb kérdés, hanem a viták és az értékek. Mint mondta: szeretnék elérni, hogy ezen pártok ne a brüsszeli bürokraták terveit kövessék, hanem egyértelműen tegyék le a voksukat az erős határvédelem, a migráció megállítása, és a keresztény kultúra védelme mellett.
Ezért vagyunk nyitottak a vitára. Ameddig ezen vitáknak van értelme, és van esély, hogy ezt az irányt meg tudjuk változtatni, addig van értelme a Néppártban maradni
- tette hozzá.

A képviselő szerint sorra kerülnek elő a bevándorláspárti javaslatok a brüsszeli bürokraták fiókjaiból, az európai parlamenti választások tétje az lesz, hogy ezek a javaslatok a jövőben ne folytatódhassanak.

Manfred Weber keddi látogatása kapcsán elmondta: az EPP frakcióvezetője meggyőződhetett arról, hogy a CEU működik, nem hogy nincsen elüldözve, hanem élénk hallgatói és oktatói élet jellemzi. 

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ