Cover
Belföld
Konrad Sutarski: Lengyelország és Magyarország ereje a kereszténységben rejlik
2019-03-1421:50
Lengyelország és Magyarország ereje a kereszténységben rejlik, szemben Nyugat-Európával, amely szekularizálódott és relativizálódott - mondta Konrad Sutarski lengyel származású magyar író az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A március 15-e alkalmából József Attila díjjal kitüntetett Konrad Sutarski arról is beszélt, nincs még két olyan nemzet, amelyek olyan erős baráti viszonyban lennének egymással, mint Lengyelország és Magyarország. 
Lengyelország és Magyarország ezer éven át védte a keresztény Európát. A múltban a tatárok, a törökök, a cári Oroszország ellen, és most a 20. században a nácizmus, a kommunizmus és jelenleg a globalizmus és immár harmadjára az iszlám ellen harcolnak - magyarázta. 

Lengyelország és Magyarország ereje a kereszténységben rejlik, szemben Nyugat-Európával, amely szekularizálódott és relativizálódott – reagált az író Velkovics Vilmos kérdésére. 
Lengyelország és Magyarország hagyományosan baráti viszonyt alakított ki egymással a történelem során. A két ország veszteségek árán is együtt védte Európát. Ez is összekovácsolta a két nemzetet. Ehhez jött még Szlovákia és Csehország. E két ország korábban inkább ellenségek voltak, de jelenleg együtt harcolunk a keresztény Közép-Európa megmaradásáért – fejtette ki. 

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ