Cover
Belföld
Háttérkép: A következő évek döntik el, hogy felébred-e Európa
2019-03-1422:04
Aki ma ebben a térségben, mint Orbán Viktor is nevén akarja nevezni a dolgokat, az hihetetlen konfliktusokat kell, vállaljon. A jelenlegi struktúra ugyanis semmit nem utál jobban, mint amikor valaki ezt megteszi. Ezért mindent megtesznek, hogy tabusítsák ezt az elbeszélési módot, viszont ezzel egy érdekes folyamat kezdődik el, amely Orbán Viktort globális hatalmi szereplővé teszi. A miniszterelnök számára óriási erőfeszítés lehet ennek a konfliktusnak a hordozása, de egyúttal óriási felhajtó erőt is jelent a számára - hangzott el az ECHO TV Háttérkép című műsorában. 
A nemzetek Európáját keresztény-konzervatív politikusok hozták létre. Alapvetően addig jól mentek a dolgok, amíg ők „uralták a pályát” a fontosabb országokban. A bajok akkor kezdődtek és egyre inkább fokozódtak, amikor belekeveredtek más színek is – utalt Boros Imre a szociáldemokratákra és a liberálisokra. Hozzátette: a jelenlegi néppárti vonulata, amely még mindig a legfontosabb politikai ereje a EU-nak, olyan jeleket mutat, mintha már nem keresztény-konzervatív lenne. A közgazdászt az Antall-korszakra emlékezteti mindez. 
Boros Imre felhívta a figyelmet arra, mi folyik a háttérben. Az Európai Parlamentben és az Európai Bizottságban is fontos pozíciókban ülnek a Goldman Sachssal összehozható a pénzügyeket, a nemzetközi kereskedelmet irányító főbiztosok – magyarázta. 

Bogár László szerint ezer éve mindig a Birodalommal ütközünk össze. Most is ez történik. Ne zavarjon meg minket, hogy a Néppárt a közvetlen konfliktusfelület, mert ők is a globális hatalmi struktúra ügynökei. A 907-es pozsonyi csata volt az első összecsapás a Birodalom és köztünk – folytatta. Hozzátette: Trianonban is szintén ezzel a Birodalommal ütköztünk össze, ott viszont már a nemzet fizikai testét is szétzúzták. A közgazdász szerint csoda, hogy túléltük az elmúlt száz évet. De ebből az látszik, hogy vannak szellemi erőforrásaink, amelyek segíthetnek minket a Birodalommal szembeni küzdelemben. 
 
Aki ma ebben a térségben, mint Orbán Viktor is nevén akarja nevezni a dolgokat, az értelemszerűen hihetetlen konfliktusokat kell, vállaljon. Mert a jelenlegi struktúra semmit nem utál jobban, mint amikor valaki ezt megteszi. Ezért a Birodalom tabusítani igyekszik ezt az elbeszélési módot, viszont ezzel egy érdekes folyamat kezdődik el, amely Orbán Viktort globális hatalmi szereplővé teszi. A miniszterelnök számára óriási erőfeszítés lehet ennek a konfliktusnak a hordozása, de egyúttal óriási felhajtó erőt is jelent a számára. A következő évek döntik majd el, hogy Európa felébred-e és felismeri, hogy megmenekülésének ez volt az egyetlen lehetséges elbeszélési módja vagy sem - fejtette ki Bogár László. 
Orbán Viktor számára is adott a dilemma. Teljesen természetes, hogy a magyar miniszterelnöknek is az lenne a jobb megoldás, ha az Európai Néppárton belül kezdődnének el azok a változások, abba az irányba, amelyet az elbeszélési módja is kijelöl. De eljön majd a kritikus pont, ahol eldől, lesz-e közös rész – fejtette ki Bogár László. 

 Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Háttérkép
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ