Cropped landscape
Belföld
„Az Európai Néppárt azért büntetné a Fideszt, mert az kiáll a magyar választók akarata mellett”
2019-03-1313:25
A magyarok többsége szerint a Fidesz Európai Néppártból való lehetséges kizárása mögött az áll, hogy a magyar kormány védi Európa keresztény kultúráját, kiáll a magyar családok mellett, Soros György és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pedig bosszút akar állni a kritikus kormányzati kampány miatt - derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásából. 
Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben utalnak arra: az elmúlt hetek egyik meghatározó eseménye, hogy az Európai Néppárt több tagpártja kezdeményezte a Fidesz kizárását vagy tagságának felfüggesztését. A néppártot megosztotta az ügy, több párt képviselője kiállt Orbán Viktor és a Fidesz mellett. 
    
A Századvég közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 72 százaléka hallott arról, hogy felmerült a Fidesz kizárása az Európai Néppártból. 

A magyarok döntő többsége szerint az Európai Néppárt azért büntetné a Fideszt, mert az kiáll a magyar választók akarata mellett. 
A válaszadók 67 százaléka úgy látja, szerepet játszik a Fidesz tervezett kizárásában az, hogy 

Magyarország meg akarja védeni Európa keresztény kultúráját, de Brüsszel ezt elutasítja. 
A válaszadók 61 százaléka szerint a kizárás lehetősége mögött 

Soros György és Jean-Claude Juncker bosszúja is meghúzódhat amiatt, hogy a magyar kormány kritizálta bevándorláspártiságukat. 
A megkérdezettek 58 százaléka szerint az is szerepet játszik a tervezett kizárásban, hogy 

a kormány a migráció helyett a családokat támogatná, de Brüsszel ezt szintén elutasítja. 
A Századvég tájékoztatása szerint a március 2-10. között zajlott közvélemény-kutatás során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőttet kérdeztek meg telefonon. 

AZ ECHO TV JÓ REGGELT CÍMŰ MŰSORÁNAK VENDÉGE VOLT BERTHA LÁSZLÓ, A SZÁZADVÉG ALAPÍTVÁNY ELEMZŐJE

ECHO TV - A nemzet hangja - MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ