Cropped landscape
Belföld
A Mi Hazánk Mozgalom is meg fogja szavazni Farkas Gergely mentelmi jogának felfüggesztését
2019-03-1320:44
A képviselői mandátumába kerülhet Farkas Gergely jobbikos képviselőnek, hogy a tavalyi választási kampányban megpróbálta ellenfelét pénzért cserébe visszalépésre bírni - mondta Apáti István független országgyűlési képviselő az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A volt jobbikos politikus kifejtette: büntetőjogilag azon fog múlni az ügy megítélése, hogy az ügyészség kellő bizonyítékot tudott-e összegyűjteni az ügyben. 
Apáti István elmondta: valószínűleg a teljes Országgyűlés meg fogja szavazni a képviselő mentelmi jogának megszüntetését, így a Mi Hazánk Mozgalom is. Szerinte a büntetőeljárás végkimenetelétől függ Farkas Gergely politikai jövője.

Hozzátette: nagyon kevés ilyen ügy zajlott az elmúlt 20-30 évben, így a joggyakorlat e tekintetben rendkívül hiányos, Farkas Gergely azonban nagyon nehéz helyzetbe hozta a Jobbikot. 
Apáti István Varga-Damm Andrea napokban kirobbant botrányáról, miszerint a jobbikos politikus közreműködésével tehettek ki saját házából egy idős asszonyt, elmondta: 2014 végén Vona Gábor ötlete volt, hogy Varga-Damm Andreát el kell kezdeni országos szintű politikusként felépíteni. Őt akkor azzal bízta meg a Jobbik, hogy vizsgálja ki, van-e pártbiztonsági kockázata képviselőnő politikai szerepvállalásának.
Azok alapján a dokumentumok alapján, amiket én láttam, én nyugodt szívvel ki mertem jelenteni a Jobbik akkori elnökségének, hogy nincs pártbiztonsági kockázata az ő politikai szerepvállalásának, de azt nem tudom, hogy minden dokumentumot teljes körűen megkaptam-e, és minden olyat is, amit az ECHO TV néhány nappal ezelőtt bemutatott 
- mondta az esettel kapcsolatban Apáti István.

Hozzátette: közel fél évtizede juttatták el hozzá ezeket dokumentumokat, így azok már rég óta nincsenek nála.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ