Cropped landscape
Belföld
Nógrádi György: A német helyzet katasztrofális
2019-03-1107:50
Ötezer, a migránsok háborús bűneit taglaló bejelentést kapott a német rendőrség az elmúlt években, de ezek közül csupán 129-et vizsgáltak ki. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában további döbbenetes számokat sorolva elmondta, Németországból jogilag 220 ezer embert kellene azonnal kitoloncolni, de csak néhány ember esetében járnak el. Az egyetemi tanár szerint az Európa nem lélegezhet fel, a következő években is számolnia kell a terrorveszéllyel. 
Nógrádi György kiemelte, néhány napja tartott előadást Hans-Georg Maassen, a Német Alkotmányvédelmi Hivatal korábbi elnöke és arról beszélt, hogy Németországban 2200 nyilvántartott terrorista, 12 ezer szélsőséges szalafista és 22 ezer olyan személy van, aki bármikor hajlandó a terroristákat támogatni.

A német helyzet katasztrofális. Angela Merkel német kancellár úgy nyilatkozott, hogy jelenleg a 16 német tartományból egyedül Bajorország az, ahol nincs no-go zóna 
– tette hozzá.

A biztonságpolitikai szakértő felhívta a figyelmet arra is, hogy jelenleg szivárognak vissza a Közel-Keletről Európába az Iszlám Állam korábbai harcosai és azok családtagjai. Van olyan ország, amely ígéretet tett arra, hogy felelősségre vonja a visszahozott dzsihadistákat, ugyanakkor – mint arra Nógrádi György rámutatott – ők néhány éven belül szabadulhatnak is a börtönből, éppen ezért rendkívül katasztrofális lesz Európa biztonsági helyzete.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ