Cropped landscape
Belföld
Fidesz: Gyurcsányék már megmutatták, hogyan teszik tönkre az egészségügyet
2019-03-1115:01
A Fidesz szerint "Gyurcsányék" egyszer már bemutatták, hogyan teszik tönkre az egészségügyet, mivel forráskivonást, létszámleépítést hajtottak végre.
A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte hétfőn az MTI-vel, hogy Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője és László Imre szakpolitikus bejelentette: a DK javasolja, hogy az ellenzéki pártok közösen terjesszék be a parlamentnek az általuk az egészségügyi minimumról 2017-ben elfogadott programot.
    
A Fidesz reagálásában azt írta, a Gyurcsány-kormány 600 milliárdot vett el az ágazattól, eladósította és hagyta lepusztulni a kórházakat, utcára tett több ezer ápolót, megalázóan alacsony bérért dolgoztatta őket és elvettek tőlük egy havi bért.
    
Ezzel szemben a Fidesz - írták - 2010 óta pótolja az egészségügytől korábban elvett pénzeket, 500 milliárdot fordított a vidéki kórházak fejlesztésére, elindította Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programját, az ápolók pedig 2022-ben átlagosan 2,5-szeresét fogják keresni annak, amit 2016-ban kerestek.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ