Cropped landscape
Belföld
A Jobbik olyanokkal fog össze, akik nem kérnek a határon túli magyarokból
2019-03-1112:48
Nem csoda, hogy a határon túli magyarok nem tartják elfogadhatónak a Jobbik politikáját, hiszen az ellenzéki párt éppen olyan pártokkal, olyan politikusokkal fog össze, akik annak idején hevesen kampányoltak a kettős állampolgárság ellen – hívta fel rá a figyelmet Orbán Balázs hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára arra reagált, hogy Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője felszólalásában élesen kritizálta a kormány nemzetpolitikáját.
Orbán Balázs szerint a Jobbiknak jól láthatóan fáj, hogy külhoni magyarok nem tartják támogathatónak az ellenzéki párt politikáját. A képviselő szerint a Jobbik a napi aktuális kampánylogika alapján, pártpolitikai érdekeket próbál érvényesíteni, amikor kritizálja a magyar kormány határon túli magyarokkal kapcsolatos politikáját.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára egyúttal felszólította a Jobbikot, hogy március 15-én ne ünnepeljen együtt azokkal a pártokkal, amelyek egyáltalán nem támogatják a határon túli magyarokkal történő nemzetegyesítést.

Orbán Balázs felszólalása alatt többször is bekiabálás hallatszott a jobbikos padsorokból, sőt Jakab Istvánnak, az országgyűlés alelnökének fegyelmeznie is kellett.

Teljes felszólalás:
ECHO TV - A nemzet hangja 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ