Cropped landscape
Belföld
Gulyás Gergely: A Fidesz tagságával a Néppárt is jól jár
2019-03-1021:45
Akkor sem köt kompromisszumot a Fidesz a keresztény értékek védelmében és a migráció elutasításában, ha kizárják az Európai Néppártból - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Bayer showban. Gulyás Gergely szerint a Fidesz tagságával a Néppárt is jól jár. 
Nem akar kilépni a Fidesz az Európai Néppártból, de nem lehet kijelenteni, hogy biztosan a tagja marad a jövőben - mondta Gulyás Gergely. A kancelláriaminiszter leszögezte: a kormánypárt nem változtat politikáján a keresztény értékek védelme és a migráció elutasítása kapcsán.
Két oldala van az éremnek és a másik oldalára is szeretnénk felhívni a figyelmet, ezért ha bennünket ki akarnak zárni, akkor természetesen erre van lehetőség, de mi nem ebben gondolkodtunk eddig. Mi mindig is lojális tagjai voltunk a Néppártnak
- jelentette ki.
Gulyás Gergely szerint Nyugat-Európa több országa már bevándorlóországgá vált, de ennek negatív hatásait nem ismerik be, mert az a társadalmi katasztrófa beismerését is jelentené.

Németországban ott tartunk, hogy a lakosság közel negyede migrációs hátterű. Ez azt jelenti, hogy ott már nem lehet azt mondani, hogy a párhuzamos társadalmak borzalmasak, az integráció esélytelen, mert akár így van, akár nem, ennek a beismerése a társadalmi katasztrófa beismerését is jelenti - hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: ezeknek az országoknak hosszabb távon kell berendezkedni arra, hogy ezt a helyzetet kezelni kell.

Gyulyás Gergely úgy látja, hogy a migráció közvetlen hatással lesz a májusi EU-választásokra is, ahol vélhetően megerősödnek a bevándorlást ellenző és a centrumtól távolabb eső pártok.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Bayer show
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ