Cropped landscape
Belföld
Sikert ért el a Fidesz a zuglói óvodák támogatásában
2019-03-0909:13
Sikerült elérnie a zuglói Fidesz-frakciónak, hogy Karácsony Gergely polgármester ígéretet tegyen a kerületi óvodák helyzetének a rendezésére, mivel az intézmények működésére nem irányoztak elő megfelelő költségvetési keretet – jelentette ki a Magyar Nemzetnek a XIV. kerület alpolgármestere. Rozgonyi Zoltán hangsúlyozta: az óvodavezetők minden javaslatát támogatják.
Részben azért nem szavazta meg Zugló költségvetését a kerületi Fidesz-frakció, mert a rekordösszegű, közel 32 milliárd forintos büdzsébe sem fért bele, hogy az önkormányzat biztosítsa az óvodák zavartalan működéséhez szükséges forrásokat, amelyeket egyébként állami normatíva is meghatározott – jelentette ki a Magyar Nemzetnek a XIV. kerület kormánypárti alpolgármestere.

Rozgonyi Zoltán elmondta: jogosnak tartják, és támogatják a zuglói óvodavezetőknek a témában tett mindegyik javaslatát. A városrész összes óvodavezetője által aláírt levélben olyan súlyos problémákra hívták fel a Karácsony Gergely polgármester által vezetett önkormányzat figyelmét a napokban, mint az óvodapedagógusok megélhetési nehézségek miatti tömeges elvándorlása. A petíció­ban egyebek mellett arról számolnak be az intézmények vezetői, hogy egyes munkatársaik az idei évben a garantált bérminimum 107 százalékát kapják meg, holott a központi költségvetés 110 százalékig biztosította a keretet.

Rozgonyi Zoltán közölte: a Fidesz-frakció kezdeményezte a polgármesternél, hogy biztosítsák a szükséges forrásokat az óvodák számára, és kezdeményezték egy előterjesztés előkészítését a kérdésben, s Karácsony Gergely már tett is ígéretet egy minden képviselő által leegyeztetett javaslat elkészítésére a következő – március 28-i – testületi ülésre. Az alpolgármester hangsúlyozta: a 120 ezres városrész költségvetéséhez képest elhanyagolható összegből, mindössze nyolcvanmillió forintból biztosítható lenne az óvodák zavartalan működése.

Magyar Nemzet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ