Belföld
India konkrét lépéseket vár Pakisztántól a terrorcsoportok ellen
2019-03-0909:58
India konkrét lépéseket vár Pakisztántól azoknak a terrorista csoportoknak a felszámolására, amelyek területéről támadásokat indítanak ellene a kasmíri tűzszüneti vonalon keresztül - közölte szombaton az újdelhi külügyminisztérium szóvivője.
A szóvivő szerint amit a pakisztáni hatóságok eddig tettek a szélsőségesek ellen, nem elég. Ravís Kumar tájékoztatott arról, hogy India visszaküldte Iszlámábádba a konfliktus miatt korábban konzultációra hazahívott főmegbízottját, aki a legmagasabb rangú diplomatája ott. 
    
Pakisztán már egy-két nappal korábban bejelentette, hogy visszaküldte Újdelhibe saját főmegbízottját, akit korábban szintén hazahívtak.
    
A pakisztáni belügyminisztérium csütörtökön közölte, hogy állami ellenőrzés alá vontak 182 vallási iskolát a fegyveres csoportok elleni fellépés jegyében, valamint őrizetbe vettek több mint száz embert.
    
A két szomszédos ország között február végén éleződött ki a feszültség, és ez a hadseregek összecsapásait eredményezte. Az utóbbi egy-két napban enyhült a feszültség.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ