Cropped landscape
Belföld
Otthonteremtés: egyetértenek a magyarok a kormányzati irányvonallal
2019-03-0808:24
Közel 7 millióan hallottak és 3 millióan beszéltek a magyar kormányfő által korábban bejelentett családvédelmi akciótervről – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet megbízásából készült közvélemény-kutatásából. A kormány családpolitikájának támogatottsága továbbra is elsöprő (79 százalék) az ellenzéki pártok szimpatizánsainak körében is 50 százalék felett van.
A megkérdezettek 85 százaléka szerint fontos, hogy saját tulajdonú lakásban lakjon valaki. A fiatalok (18-29 évesek) még ennél is valamivel nagyobb arányban (87 százalék) tartották fontosnak azt, hogy saját tulajdonú lakást birtokoljanak, ugyanakkor jelenleg mindösszesen 35 százalékuknak van saját tulajdonú ingatlana. 

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) kibővítésének, valamint a Falusi CSOK bevezetésének nem titkolt célja az, hogy a fiatal, családalapítás küszöbén állók számára lehetőséget teremtsen saját tulajdonú ingatlan szerzésére is, ezért elmondható, hogy a Kormány jól ismerte fel a magyar társadalom igényeit. 
10-ből 8-an továbbra is egyetértenek a családtámogatások középpontba állításával. 

Azt, hogy pártpolitikai dimenziókon átívelő kérdésről van szó bizonyítja, hogy a jobbikosok 67, az MSZP és DK szimpatizánsok 60, és az LMP-hez húzók 61 százaléka is egyetért azzal, hogy a kormány jól döntött akkor, amikor az állami támogatáspolitika középpontjába a családokat helyezte. 
A Fidesz-KDNP szimpatizánsai között ez az arány 97 százalék.

Nézőpont Intézet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ