Cover
Belföld
Venezuelai magyar: Nem vagyunk migránsok
2019-03-0820:47
Az élelmiszerhiány, gyógyszerhiány és a naponta emelkedő árak miatt egyre több magyar tér haza Venezuelából, hogy új életet kezdjen – ezt mondta Macsotay Guillermo Caracasban született venezuelai magyar az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A férfi szerint fontos, hogy Magyarország kiáll értük, hiszen szükségük van a segítségre.
A férfi családja a Rákosi-rendszer elől menekült Venezuelába, ő maga öt évvel ezelőtt költözött Magyarországra, akkor még nem volt annyira rossz a helyzet dél-amerikai orstágban, mint manapság.

Elmondta: bátyja tíz hónapja került börtönbe politikai fogolyként, társaival együtt több, mint tíz napon át kínozták. Családjával leginkább az interneten keresztül kommunikál, mert a telefonjukat korábban lehallgatták. Családja a bátyja miatt Venezuelában maradt, a kormány által támogatott fegyveres csoportok üldözik, fenyegetik őket.

Macsotay Guillermo visszautasította a baloldali sajtóban megjelenteket, miszerint a Venezuelából menekülő magyarok migránsok lennének.
Nem vagyunk migránsok. Lehet, hogy Venezuelában nőttünk fel, de ott is tartottuk a magyar és a venezuelai szokásokat egyaránt
- fogalmazott.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ