Cropped landscape
Belföld
Századvég: A néppárti ultimátum Soros és Juncker bosszúja
2019-03-0712:02
A Századvég Alapítvány szerint az Európai Néppárt (EPP) ultimátuma, amelyet a Fidesznek ahhoz kell teljesítenie, hogy ne zárják ki őket a néppártból Soros György és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének bosszúja.
Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben felidézték, a magyar kormány tájékoztatási kampánya a néppárt bevándorláspárti politikusai szerint gyűlöletkeltő, ezért ki akarják zárni a Fideszt a néppártból.
    
Manfred Weber, az EPP európai parlamenti frakcióvezetőjének ultimátuma szerint a Fidesznek be kell fejeznie a Brüsszel elleni kampányt, bocsánatot kell kérnie, a Közép-európai Egyetemnek (CEU) pedig Budapesten kell maradnia ahhoz, hogy a párt továbbra is tagja lehessen a EPP-nek - ismertették.
    
A Századvég szerint, a vita mögött az Európai Néppárt értékválsága áll, a néppárti "alakulatok" többsége ugyanis támogatja a migrációt, üdvözli a multikulturális társadalmak létrejöttét és feladja a keresztény kultúrát, a Fidesz viszont ezekben a kérdésekben nem hajlandó engedni.
    
Szerintük az Európai Néppárt úgy érzi, ha nem változtat politikáján, a májusi választások után gyengülni fog a pozíciója, ennek elkerüléséért pedig a bevándorláspárti baloldali, liberális és zöld pártokkal koalíciót készül kötni, amelynek akadálya a Fidesz.
    
Ha ez a terv megvalósul, május után az európai parlamentben szemben állnak majd egymással a bevándorláspárti erők, a régi elit, benne az Európai Néppárttal és a migrációt megállítani akaró, Európa keresztény kultúrája mellett elkötelezett és az európai polgárok mellett álló nemzeti erők - olvasható a közleményben.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ