Cover
Belföld
Bertha László: Értékválság bontakozott ki az Európai Néppárton belül
2019-03-0721:25
Az Európai Néppártnak egyelőre nincsen határozott víziója annak kapcsán, hogy a bevándorláspártiságot vagy a bevándorlásellenességet tűzze a zászlajára - mondta Bertha László az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A Századvég Alapítvány elemzője szerint a Néppárton belül egyfajta értékválság bontakozott ki, ebből adódik a Fidesz kapcsán kirobbant konfliktus is.
Bertha László elmondta: a Fidesz kizárását kezdeményező törpepártok olyan Benelux államokbeli és észak-európai jobbközép pártok, amelyek aligha nevezhetők konzervatívnak, ráadásul minimális támogatottsággal rendelkeznek. Mint mondta: ezen pártok hajlanak arra, hogy a bevándorláspárti baloldali, liberális, illetve zöld erőkkel fogjanak össze a májusi EP választást követően.

Ez az egész arra utal, hogy egyes pártok számára útban van a Fidesz, ugyanis tudják, hogy a egy határozott álláspontot képvisel, és előbb a magyar emberek érdekeit nézi, mintsem a pártfegyelmet
- emelte ki.
Bertha László szerint a Néppárt gyengüléséhez vezetne, ha arra a döntésre jutnának, hogy kizárják a Fideszt. Mint mondta: a közvélemény-kutatások alapján a Néppárt valószínűleg veszíteni fog a támogatottságából összeurópai szinten, a Fidesz pedig az egyik legstabilabb, legerősebb párt a Néppárton belül.


Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ