Cropped landscape
Belföld
Az MTA vezetése válaszra sem méltatja a Széchenyi családot
2019-03-0720:59
Gróf Széchenyi István egyenesági leszármazottja gróf Széchenyi Géza, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány egyik kurátora, de még soha senkinek sem jutott eszébe, hogy akár kezet fogjon vele sem a Magyar Tudományos Akadémia előcsarnokában, de sehol máshol sem – hívta fel rá a figyelmet Széchenyi Tímea, az alapítvány képviselője az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. 
A Széchenyi név használatáról szeretne egyeztetni a legnagyobb magyar egyenesági leszármazottja a Magyar Tudományos Akadémia elnökével. Széchenyi Tímea, mint a Gróf Széchenyi Család Alapítvány képviselője két éve szeretne bejutni az MTA elnökéhez, de Lovász László nem is válaszol a levelekre. 

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére Széchenyi Tímea elmondta, semmit nem akarnak elvenni az Akadémiától, hanem csakúgy, mint régen a mai Széchenyik is küldetésüknek tekintik, hogy adhassanak. 

Rengeteg olyan feladatot tudunk magunkénak, amivel nemzetet építünk. Büszkén ideállhat mellénk bárki, aki a Széchenyi családdal szeretne találkozni, még az Akadémia is 
– tette hozzá. 
Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ