Cover
Belföld
Tuzson Bence: A közszférának a versenyszférával kell versenyeznie
2019-03-0621:22
Az áprilisi illetménnyel együtt érkeznek a megemelt fizetések a kormánytisztviselőknek, a januártól járó különbözetet is ekkor fogják megkapni - mondta Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Az államtitkár a fel nem használt szabadságok megváltásáról szólva azt mondta: ennek összegét a márciusi bérrel együtt kapják meg a kormánytisztviselők. 
Tuzson Bence emlékeztetett a pedagógusok, a rendvédelmi illetve az egészségügyben dolgozók esetében lezajlott béremelésekre. Ezen az úton szeretnének tovább haladni – tette hozzá. 

Ez egy átlagos 30 százalékos béremelést jelent. A munkáltató egyéni döntésén múlik, ki és mennyit kap. Március 15-ig lezajlik az új besorolás, amely alapján a kormánytisztviselők áprilisban január 1-ig visszamenőleg megkapják a megemelt illetményüket – fejtette ki Tóth Kriszta kérdésére. 
Az új rendszer rugalmasabb a korábbinál – utalt arra, hogy a teljesítmény megítélése pl. már a munkáltatóra van bízva. Ezzel tágabbá vált a cselekvési szabadság - fűzte hozzá. 

Nem szabad elfelejteni, hogy a közszférának a versenyszférával kell versenyeznie a bérek és a feltételek tekintetében is – jegyezte meg. 
 
Teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ