Cropped landscape
Belföld
„Orbán Viktor nem az a politikus, akinek ilyen ultimátumokat lehet küldözgetni"
2019-03-0621:24
Fontos és megalapozott, ezért folytatja a kormány a Brüsszel migrációs-terveivel kapcsolatos plakátkampányát az Európai Néppárt csúcsjelöltjének ultimátuma ellenére is, ezt Dömötör Csaba parlamenti államtitkár közölte szerdán a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea kérdésére.
Manfred Weber kérésére nem került napirendre a Fidesz kizárásának ügye a mai brüsszeli Európai Néppárti tanácskozáson. A kizárással kapcsolatban Weber a Bild című német lapnak adott interjújában szólalt meg. A magyar kormánypárt bennmaradását három feltételhez kötötte: az első, a kormány Brüsszel elleni kampányának leállítása, a második, bocsánatkérés az EPP tagpártjaitól. A harmadik pedig a CEU, vagyis a Soros-egyetem Budapesten maradásának biztosítása.

„Megalapozott és jó okunk van arra, hogy ezt a tájékoztató-tevékenységet folytassuk, az ok pedig az, hogy sok olyan javaslat van napirenden, amelyek ösztönöznék és támogatnák a bevándorlást Európába” 
– jelentette ki Dömötör Csaba a Hír TV-ben azzal kapcsolatban, hogy az ultimátumok ellenére folytatják-e a március 15-ig tartó plakátkampányt.

Rámutatott: vita van a magyar kormány és a brüsszeli intézmények között, amely megjelenik az Európai Parlamentben, a bizottságban folytatott párbeszédben, és az európai néppárti kapcsolatokban is.

„A Fidesz nem az a párt, Orbán Viktor pedig nem az a politikus, akinek ilyen típusú ultimátumokat lehet küldözgetni” 
- szögezte le.


Teljes beszélgetés:
Hír TV
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ