Cover
Belföld
Takács Szabolcs: A cél, hogy a Néppárton belül is megerősödjenek a bevándorlásellenes erők
2019-03-0519:54
A Fidesz nem akarja elhagyni a Néppártot, viszont célunk, hogy az EU-frakción belül is megerősödjenek a bevándorlásellenes erők - jelentette ki Takács Szabolcs az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Az európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára szerint most ez a vita csúcsosodott ki a különböző nyilatkozatokban.
Emlékeztetett: a Néppárt tagpártjai közül a Fidesz-KDNP volt az egyetlen, aki megkérdezte az embereket arról, hogy mit gondolnak a bevándorlásról. Nekünk van egy világos álláspontunk, és ezzel együtt egy kötött mandátumunk is, ugyanis a magyar emberek nem akarják azt, hogy Magyarország bevándorlóország legyen.
Ebben az ügyben az álláspontunk nem fog változni
- jelentette ki az államtitkár. 

A Fidesz fontosabbnak tartja az Európai Néppárt kereszténydemokrata értékeit, a magyar emberek akaratát, mint a pártfegyelmet. Egy ilyen helyzetben mi azt tudjuk mondani, hogy mi Brüsszelben is elsősorban a magyar emberek akaratát akarjuk képviselni - hangsúlyozta.

Bízunk abban. hogy az EP-frakción belül azok a józan hangok erősödnek meg, akik hasonlóan gondolkodnak, mint mi - tette hozzá. Takács Szabolcs szerint az európai parlamenti választás lesz az első közvetlen visszacsatolás, amikor ez a kérdés valamilyen irányba elfordulhat. Ez egy sorskérdés - szögezte le.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ