Cropped landscape
Belföld
„Cinkosok a rokonok” – klinikai szakpszichológus a felsőzsolcai csecsemőgyilkosságról
2019-03-0408:22
A felsőzsolcai csecsemőgyilkosság a tankönyvi példája annak, amikor nem a boldogság forrása egy gyermek, hanem megjelenik a féknélküli pusztítás, a brutális kegyetlenség – hívta fel rá a figyelmet Makai Gábor klinikai szakpszichológus az ECHO TV Jó reggelt című műsorának hétfői adásában. A szakértő cinkosnak nevezte a nő környezetében élőket, mert részt vettek abban a játszmában. hogy úgy tettek, mintha nem tudnának arról, hogy állapotos. 
A múlt héten gyilkolta meg újszülött gyermekét egy nő Felsőzsolcán. A 24 éves asszony megszülte a kisbabát majd egy eszközzel bántalmazta. A csecsemő belehalt sérüléseibe. 

Makai Gábor a gyilkosság kapcsán elmondta, ennél az esetnél és a hasonló gyilkosságoknál is a nők tudják, hogy mit tesznek, de kialakul egy beszűkült, homályos tudatállapot és megjelenik egy totális érzéketlenség a gyermek irányába. 

Nagyon sokszor a nem kívánt terhesség következménye az, hogy a kilenc hónap a nő számára egyfajta rettegés. Ebben a kilenc hónapban ő maga mindent megtesz annak érdekében, hogy megszabadítsa magát attól a nyomasztó gondolattól, ami nem más, mint a félelem. A gyermek számára egy félelmet keltő valaki, egy mumussá válik A nő szüléskor szembesül azzal a ténnyel, amit megpróbált kiszorítani a tudatából, ilyenkor felborul a pszichés egyensúlya, eltűnik a fék- és kontrollrendszer és megjelenik a brutalitás. 
– emelte ki a klinikai szakpszichológus. 

A szakértő közlése szerint azok a nők, akik megölik újszülöttjüket nem elmebetegek, ugyanakkor vélhetően súlyos személyiségzavarban szenvednek, ami nem menti fel őket a szörnyű bűncselekmény alól. 

Arra a felvetésre, hogy állítólag senkinek nem tűnt fel, hogy a felsőzsolcai nő terhes, Makai Gábor elmondta, egy várandósságnak látható fizikai jelei vannak, amit lehet tagadni, vagy ideig-óráig lehet takarni ruhával, de ez olyan állításokat, hogy értetlenül állnak a történtek előtt, nem szabad elhinni. 

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ