Cropped landscape
Belföld
Kizáratnák az MSZP-ből Mesterházy Attilát
2019-03-0210:23
Kiszivárogtatás, illetve Tóth Bertalan elnök elleni kampány vádjával kizáratná Mesterházy Attilát az MSZP-ből a párt Tolna megyei alelnöke. Mesterházy szerint valakik meg akarják bontani az MSZP egységét, ami nem fog sikerülni.
Kedden ül össze az MSZP fegyelmi bizottsága, amely dönthet Mesterházi Attila pártból való kizárásáról – derült ki egy jobb- és baloldali médiumoknak egyaránt eljuttatott dokumentumból.

A testületet a szocialisták Tolna megyei alelnökének panasza alapján hívják össze. Kurtyán Ferenc szerint ­Mesterházy volt az, aki a párt februári választmányi üléséről készített, majd kiszivárogtatott egy videót, amiből kiderült, hogy az MSZP EP-listájáról szóló szavazás során olyanok is voksoltak, akik nem is választmányi tagok. Kurtyán azzal is vádolja a párt korábbi vezetőjét, hogy Tóth Bertalan elnök ellen kampányol, illetve sűrűn jár Amerikába a párt pénzén. Tóth Bertalan azonnali vizsgálatot rendelt el, és soron kívül kérte a Legény Zsolt által vezetett fegyelmi bizottság összehívását.
A Magyar Nemzet megkeresésére Mesterházy azt mondta: a NATO parlamenti közgyűléseire, hivatalos minőségben jár Amerikában, de sohasem a párt pénzén, a költségeket a Külügyi Hivatal állja.
Az MSZP volt elnöke egyébként nem kívánta kommentálni az ellene indított eljárást és annak lehetséges következményeit, mondván: tartja magát az alapszabályukhoz, belső ügyeket nem akar a nyilvánosság elé vinni. Mindehhez annyit fűzött hozzá, hogy szerinte valakik meg akarják bontani az MSZP egységét, a párt ugyanis az elmúlt egy évben összezárt és erőt mutatott, kiváló programmal készül az EP-választásra, ősszel pedig az önkormányzati megméretésre.

Megőrizzük az egységet, és adunk két pofont az Orbán-rendszernek – hangoztatta Mesterházy.
A volt pártelnök szavai ellenére úgy tűnik, a szocialisták komoly belháborúval fordulnak az EP-választásra, aminek a vége egyesek szerint akár újabb pártszakadás is lehet. A megyei szervezetek többsége ugyanis Mesterházy mögött áll, így esetleges kizárása csillapíthatatlan feszültséget teremthetne.

A szocialisták belharcára utal, hogy nemrég az is kiszivárgott: az MSZP központi pénzügyi ellenőrző bizottsága nem fogadta el a párt 2019-es költségvetés-tervezetét, mivel a Pest megyei szervezet mérlegével komoly problémák voltak.

Magyar Nemzet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ