Cropped landscape
Belföld
A kormány tételesen válaszol az Európai Bizottságnak - Íme a teljes dokumentum
2019-03-0217:35
A magyar kormány szerint az Európai Bizottság a magyar plakátkampányra reagálva tulajdonképpen beismerte, hogy "minden egyes bevándorláspárti brüsszeli terv létezik" - erről a kormányszóvivő beszélt szombaton Budapesten újságíróknak.
Dömötör Csaba Facebook-oldalán tette közzé a kormány részletes válaszát, amelyet IDE KATTINTVA tud megtekinteni.

Hollik István közölte, hogy a kormány tételesen, tényszerűen fog válaszolni a bizottság február 28-i, a magyar plakátkampányra adott állásfoglalására. Ebben felsorolják majd, hogy milyen, a migrációt segítő brüsszeli tervek, döntések születtek a migránsvízummal, a kvótákkal, a határvédelem jogának a csökkentésével, a Soros-szervezetek támogatásával, illetve a migrációt elutasító országok megbüntetésével kapcsolatban. 

A politikus szerint a fent felsoroltak már döntéselőkészítő javaslatok és határozatok formájában ott vannak az Európai Bizottság és az Európai Parlament asztalán. A magyar kormány álláspontja szerint az embereknek joguk van tudni, hogy mire készül Brüsszel, hiszen Európa jövője a tét - emelte ki a kormányszóvivő, hozzátéve, Magyarország válaszát nyilvánosságra fogják hozni.
Azzal kapcsolatban, hogy Manfred Weber, a Fideszt is tagjai között tudó Európai Néppárt frakcióvezetője bocsánatkérésre szólította fel Orbán Viktort a Brüsszelt támadó plakátkampány miatt, a kormányszóvivő azt válaszolta, hogy a magyar kormány minden kritikát szívesen meghallgat, de számukra a magyar emberek döntése fontosabb a pártfegyelemnél. 
Kiemelte, a magyar emberek több alkalommal is úgy döntöttek, hogy meg kell védeni az európai keresztény kultúrát és ezért meg kell állítani a migrációt.
A magyaroknak joguk van megtudni, hogy a brüsszeli bürokrácia milyen bevándorláspárti terveket készít elő. "Ezért indítottuk el ezt a tájékoztatási akciót, ami az eredeti terveknek megfelelően a március 15-i héten zárul" - mondta. 

Arra, hogy egyre több tagpárt kezdeményezi a Fidesz kizárását az EPP-ből, Hollik István azt mondta, a kormány dolga a magyar emberek képviselete, és ez fontosabb, mint a néppártban a pártfegyelem.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ