Cropped landscape
Belföld
Egy újabb ügyben felelhet a vásárhelyi városvezetés
2019-03-0109:27
Feljelentést tesz a Fidesz a botrányos hódmezővásárhelyi ingatlanügy miatt Márki-Zay Péter polgármester (független), Kis Andrea alpolgármester (MSZP) és Nagy Ernő MSZP-s önkormányzati képviselő ellen – erről beszélt tegnap az MTI tájékoztatása szerint Hegedűs Zoltán, a Fidesz–KDNP közgyűlési frakciójának vezetője. Ismert, Nagy Ernő lánya áron alul, jogszabálysértő módon, a közgyűlést megkerülve vásárolhatott helyben önkormányzati lakást.
Hegedűs a sajtótájékoztatóján elmondta, Nagy Ernő a Lakásügyi Tanácsadó Testület (LTT) elnökeként visszaélt hivatali hatalmával, amikor rokoni kapcsolatukat eltitkolva, szabálytalanul segítette bérlakáshoz lányát.

Az MSZP-s képviselő szintén szabálytalanul járt el, amikor a tartalmilag és formailag is hibás pályázat ellenére jóváhagyta, hogy meghosszabbítsák lánya bérleti szerződését, ami feltétele volt annak, hogy később kedvezménnyel megvásárolhassa a lakást – közölte a frakcióvezető.

Hozzátette: Márki-Zay Péter és Kis Andrea figyelmen kívül hagyta a helyi lakásrendelet előírá­sait, amikor meghosszabbították a bérleti szerződést. Szavai szerint a hűtlen kezelés gyanúja is felmerül, mivel az ingatlanértékesítéshez közgyűlési jóváhagyás kellett volna, a képviselő lánya pedig nem lett volna jogosult arra, hogy 40 százalék kedvezménnyel vásárolja meg az ingatlant.

Cseri Tamás (Fidesz–KDNP) képviselő dokumentumokat bemutatva elmondta, a képviselő lánya 2017 nyarán már a főtéri lakás bérleti jogát is szabálytalanul szerezte meg. Mint rámutatott, Nagy Ernő az LTT elnökeként a helyi rendelettel ellentétesen tette lehetővé gyermekének, hogy hároméves helyben lakás nélkül szerezze meg a bérleti jogot. Az ügyben a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István is a hatóságokhoz fordult.

Magyar Nemzet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ