Cropped landscape
Belföld
Bakondi György: Európa lakossága számára a biztonság az elsődleges
2019-03-0121:07
Kiderült, hogy miközben hangzatos mondatok hangzanak el az európai értékekről, a demokrácia féltéséről és a külső határok védelméről, az Európai Parlament bizottságai és gyakran az Európai Bizottság is olyan döntéseket hozott vagy készített elő, melyek az illegális migráció támogatását, az államhatár könnyebb átlépését és az érkező migráció finanszírozását érintette - fogalmazott a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Bakondi György hozzátette: ezen intézkedések érdekes párhuzamot vonnak a Soros-tervvel.
Bakondi György kifejtette: az utóbbi időben, amikor Soros György találkozott az Európai Unió vezetőivel mindig megfogalmazódott egy újabb terv. Ma már ezt a Timmermans úr nem is nagyon titkolja.

Épp ezért a magyar kormány úgy döntött, hogy a magyar állampolgároknak joguk van tudni, mi készül és mi a tétje az európai parlamenti választásoknak
- fogalmazott.

Bakondi György a migránskártyákkal kapcsolatban elmondta: az Európai Unió saját szabályait sem tartották be azok, akik ezt kitalálták és megvalósították.

Elképzelhetetlen az Európai Unió szabályai szerint, hogy névtelen bankkártyát adjanak ki.
Hozzátette: a kártyaügynek is két aspektusa lehetséges. Az egyik a politikai aspektus, miszerint pénzt adnak az Európai Unió adófizetőinek pénzéből azoknak, akik illegálisan, a jogszabályokat semmibe véve, ismeretlen identitással próbálnak bejutni az EU-ba. Ezen kívül van egy technikai vonulata, miszerint ezeket a kártyákat valaki előállította és a pénzeket valaki odavitte. Bármelyiket nézzük, egyik se jó vagy jogszerű. 

Bakondi György úgy fogalmazott, amikor egy ilyen dolog kiderül, akkor feszengést okozunk ezzel és nem tetszik neki, hogy felszínre kerülnek olyan információk, melyeket jobban szerettek volna titokban tartani Európa lakossága előtt.
Európa lakossága szempontjából a migrációnál a biztonság az elsődleges és minden olyan lépés, mely a biztonságérzetet, a belbiztonsági helyzetet az EU-n belül rongálja, az negatív politikai következményekkel jár a majdani európai uniós választáson, éppen ezért sokaknak érdekükben áll, hogy ezeket eltitkolják.
- hangsúlyozta.
Velkovics Vilmos azon felvetésére, miszerint 29 milliárd forintot irányzott elő a kormányzat az idei évre, miközben tavaly majdnem 100 millárd forint volt Bakondi György kifejtette: pénzügyi kérdésként is meglehet ezt közelíteni, de a magyar kormány alapvetően a magyar emberek biztonsága oldaláról közelíti ezt meg.

Ha és amennyiben nincs ellenőrzés a határokon és bárki bejöhet, semmibe véve a magyar jogszabályokat, törvényeket, akkor ennek nagyon súlyos, azonnal tapasztalható belbiztonsági következményei lesznek úgy, ahogy a budapestiek megtapasztalhatták a Keleti pályaudvarnál.
Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ