Cover
Belföld
Háttérkép: Szét fog hullani az EU, ha nem fejezi be a félrevezetést
2019-02-2821:51
Orbán Viktornak tökéletesen igaz van abban, hogy az elmúlt 20 év gazdaságról, az értékekről, illetve az érdekekről szóló hamis narratíva nem folytatható tovább. Vagy kialakul egy olyan őszinte diskurzus tér, ahol nevén lehet és nevén kell nevezni dolgokat, és erre alapozva létrejöhet egy működő érdek- és értékkompromisszum, vagy széthullik az Európai Unió - hangzott el az ECHO TV Háttérkép című műsorában. 
Több mint 60 éve ugyanarról az alapkérdésről szól a V4-Németország-Franciaország közötti konfliktus. Mégpedig, hogy mi is az az európai identitás. Kezdettől fogva arra épült az európai integritás, hogy Európa országainak közös érdekei és értékei vannak. Csakhogy az elmúlt 60 évben nem igazán jött létre az az átlátható mechanizmus, amelyben mindenkinek az érdekei és értékei megjelennek. Ez pedig az állandó vitákban jelentkezett – fejtette ki Bogár László. 

A közgazdász hozzátette: azért lázadnak a nyugat-európai polgárok, mert kiderült számukra, hogy az elmúlt 20 év hamis érdekekre és hamis értékekre épült.
Boros Imre közgazdász hangsúlyozta: amikor azt mondják, „fogjuk be” és örüljünk annak, mennyi támogatás érkezik az EU-ból, a helyzet a valóságban az, Magyarországról sokkal több pénz megy ki. 
Orbán Viktornak abban is tökéletesen igaz van, hogy az elmúlt 20 év gazdaságról, az értékekről, illetve az érdekekről szóló hamis narratíva nem folytatható tovább. Vagy kialakul egy olyan őszinte diskurzus tér, ahol nevén lehet és nevén kell nevezni dolgokat, és erre alapozva létrejöhet egy működő érdek- és értékkompromisszum, vagy széthullik az Európai Unió
- fogalmazott Bayer Zsolt kérdésére Bogár László, hozzátéve: nem az történik, amit mondanak, és amivel hazánkat is vádolják, hogy egyes országok destruktívan rombolják az EU-t. 
A V4-ek és Közép-Európa nem először ad szellemi értelemben értéket a világ számára - hangsúlyozta a közgazdász.
Teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Háttérkép
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ