Cover
Belföld
Toroczkai László vezeti a Mi Hazánk listáját
2019-02-2717:45
Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke vezeti a párt európai parlamenti választási listáját - jelentette be a Mi Hazánk kampányfőnöke szerdán Budapesten.
Novák Előd közölte: a listán szereplő 63 ember egyúttal a Mi Hazánkkal együttműködési megállapodást aláíró Magyar Igazság és Élet Pártja és a Független Kisgazdapárt jelöltje is. Úgy fogalmazott: a nemzeti összefogás listájával értékalapú alternatívát kínálnak a jelenlegi kormányzattal szemben "az elvtelenül egyesült balliberális tömb" helyett. 

A kampányfőnök úgy vélekedett, hogy Toroczkai László, aki elsőként vetette fel a migrációs krízis kezdetekor a határkerítés megvalósításának szükségességét, Európa-szerte ismert és elismert politikus; olyan vezető, akivel képes lehet európai szövetséget is kötni a Mi Hazánk. Hozzátette, olyan európai szintű összefogást szeretnének, amelynek nyomán kiterjeszthető a párt jelszava: "Magyarország a magyaroké és Európa az európaiaké".
A lista második helyén Dúró Dórát, a párt elnökhelyettesét indítják, ám az ő szereplését szimbolikusnak nevezte Novák Előd, mert nem veszi át a mandátumát, ha képviselővé választják. A harmadik helyen Árgyelán János szerepel, aki önkormányzati képviselőként tagja a Régiók Európai Bizottságának. 

A lista negyedik helyén szereplő Popély Gyula, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, szlovákiai magyar politikus a sajtótájékoztatón azt mondta: "egy elszakított terület szülötteként vállalja a küzdelmet a nemzet érdekében".

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ