Cover
Belföld
Keménymag: A Jobbik politizálása a népszerűségszerzésről szól
2019-02-2621:49
Az ECHO TV Keménymag című műsorában egyetértettek abban, hogy nem meglepő ami jelenleg a Jobbik háza táján történik. Jeszenszky Zsolt úgy fogalmazott: a Jobbik politizálása nem szól másról, mint népszerűségszerzésről. Velkovics Vilmos vendégei: Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa, Dezse Balázs, a PestiSrácok.hu újságírója és Jeszenszky Zsolt politikai hobbista voltak. 
Apáti Bence szerint egyáltalán nem meglepő, ami a Jobbikon belül történik. Az ellenzéki újságírók, politikusok, értelmiség pedig nem csinálja most azt, amit  egyébként ennél sokkal enyhébb esetekben szokott, vagyis petíciózást, tüntetést. Most ezek egyáltalán nem fontosak, nem érdekesek - magyarázta. 

Gyöngyösi Márton úgy nyilatkozott: a Jobbik felhasználta ezeket a rasszista és antiszemita érzelmeket arra, hogy feljöjjenek. 

A Magyar Nemzet főmunkatársa erről azt mondta: nemcsak magát a szélsőjobb dolgokhoz kapcsolódó ürüléket vakarja le magáról éppen Gyöngyösi Márton, hanem ezt a bizonyos felszólalását is megpróbálja rákenni Vona Gáborra. A napokban adott interjúban azt mondta, nem is ő akarta listázni a zsidó származású képviselőket, hanem Vona Gábor kérte őt erre. 
Hiteltelen, vicces és azt mutatja, Gyöngyösinek nem nagyon vannak önálló gondolatai
- emelte ki.

Jeszenszky Zsolt szerint semmi másról nem szól a Jobbik politizálása, mint a népszerűségszerzésről. Gyöngyösi Márton rezzenéstelen arccal hazudik bármit, a Jobbiknál sem egy ritka jelenség ez - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a baloldal látja, hogy nincs olyan személyiségük, akivel bármit is tudnának kezdeni, ezért valakit felépít magának és megpróbálják átpozicionálni Vona Gábort. 
Apáti Bence nem teljesen ért egyet a politikai hobbistával, miszerint Vona Gábort átpozicionálnák, ezt pedig két közelmúltbéli nyilatkozattal támasztotta alá. A Magyar Nemzet főmunkatársa felhívta a figyelmet arra, hogy Gyöngyösi Márton Vona Gáborra próbálja rákenni a balhét, illetve Sneider Tamás is kiakadt rá - fogalmazott. 

Dezse Balázs szerint pedig éppen ezért tették félre Vona Gábort, hogy legyen ezeket kire fogni. 

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Keménymag
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ