Cropped landscape
Belföld
Petíció indult a kommunista utcanevek eltörléséért
2019-02-2517:01
Petíciót indítottak a kommunista utcanevek eltörléséért. A Magyar Patrióták Közössége szerint harminc évvel a rendszerváltás után még mindig vannak olyan közterek és közintézmények, amelyek viselik a diktatúra nyomait. Budapesten, a Szabó Ervin téren hajtották végre első akciójukat, ahol egy ollós matricával ragasztották le a táblát.
Hertzmann Róbert, a szervezet elnöke szerint hasonlóan kell cselekedniük ötvenhat hőseihez, akik a vörös csillagot vágták ki annak idején a zászlókból.

Még mintegy ezer kommunista utcanév található Magyarországon. Olyan utcanevek közterületnevek, olyan nevek, parkok találhatók országunkban, amelyek nem ritkán tömeggyilkosok, terroristák, hazaárulók és különböző népnyúzó személyiségek nevét viselik, vagy pedig olyan történelmi eseményeket dicsőítenek, mint amilyen a szovjet megszállás volt, vagy a tanácsköztársaság kezdő dátuma

– közölte.

A kormányhivatalokhoz fordul a Mi Hazánk

A kormányhivatalokhoz fordul a Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági szervezete, hogy szüntessék meg azt a törvénysértő állapotot, amely szerint több közterület és intézmény is önkényuralmi rendszerekhez köthető személy nevét viseli.

ECHO TV – A nemzet hangja - Híradó

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ