Cropped landscape
Belföld
Fölényben az ellenzéki média
2019-02-2507:09
Több olvasót érnek el a konzervatív, kormánybarát médiumok, mint múlt év végén – derül ki a Médianéző Központ a Magyar Nemzethez eljuttatott tanulmányából.
A kormánykritikus orgánumok az emberek 62, a konzervatívok pedig 38 százalékához értek el a januári frissítés szerint. Azonban a múlt novemberben létrejött Közép-európai Sajtó és Média Alapítványban (KESMA) tömörülő kormánybarát médiumok termékei kevesebb hírfogyasztóhoz jutnak el, míg a kabinettel kritikus médiumok jelenleg az elérések 69 százalékát tudhatják magukénak.

A különböző típusú médiumok közül egyedül a rádiók terén kerültek többségbe kormánybarát adók, a televíziók esetében pedig még úgy is nőtt a kormánykritikus médiumok – elsősorban az RTL Klub és az ATV – dominanciája, hogy a KESMA-csatornák híradói mellett a holdinghoz nem tartozó TV2 és Super TV2 hírműsoraink eléréseit is vizsgálta a tanulmány. A kormánykritikus nyomtatott sajtó termékei azonban valamelyest kevésbé jutnak el az olvasókhoz, a konzervatív sajtó 29 százalékon teljesített ebben a körben a januári felmérés szerint. 
 
Az online portálok területén a kormánykritikus felületek tovább növelték egyébként is jelentős fölényüket.

Magyar Nemzet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ