Cropped landscape
Belföld
A Fidesszel közösen indul a Nemzeti Fórum
2019-02-2206:50
A parlamenti csoportot alakító, egyesületi formában politizáló Nemzeti Fórum továbbra is a Fidesz szövetségeseként, képviselői pedig a nagyobbik kormánypárt színeiben fognak politizálni.
A parlamenti csoportot alakító Nemzeti Fórum a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség rendíthetetlen szövetségese
– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek V. Németh Zsolt, a Nemzeti Fórum alelnöke. A fideszes országgyűlési képviselő elmondta: a házszabály lehetőséget ad parlamenti csoport létrehozására. A csoporthoz tartozás nem érinti a politikusok frakciótagságát.

Arra a kérdésre, miért pont most alakultak meg, úgy válaszolt: ez a forma lehetőséget ad arra, hogy felmutassák azt a folyamatosságot, ami megvan a lakiteleki sátor óta a volt MDF-esekben, ezek pedig a határozott nemzeti elkötelezettség, a hagyományok tisztelete, a keresztény értékrend, a patriotizmus, aminek különös aktualitást ad a májusi európai parlamenti választásra való felkészülés is.
Amikor az értékrendek csatája zajlik, hazai és nemzetközi szinten, szükség van ezeknek az értékeknek a markáns jelzésére
– szögezte le. A csoportalakítás szempontjából az sem volt mellékes, hogy elkezdődött a rendszerváltoztatásra emlékező 30 éve szabadon című programsorozat is.
Az elkövetkezendő hónapokban országszerte megemlékeznek az 1989-es eseményekről, a kezdetekről, amihez a Nemzeti Fórum biztosítja a kontinuitást
– tette hozzá V. Németh, aki a vasvári MDF-alapszervezet alapítója volt 1989-ben, és hatodik országgyűlési ciklusát kezdte meg tavaly a Fidesz színeiben. Emlékeztetett: 2004-ben, amikor az MDF-frakcióból eltávolították Lezsák Sándort és néhány képviselőtársát, s ennek hatására többen kiléptek, már működött parlamenti csoportjuk, mivel nem lehetett közvetlenül, azonnal másik frakcióhoz csatlakozni. 
 
A lap megtudta: az egyesületi formában működő fórum több polgármestere és önkormányzati képviselője a Fidesszel szoros szövetségben készül az önkormányzati választásokra, és nyitottak az értékrendjüket képviselő, elfogadó független jelöltek csatlakozására is. Feladatuknak tekintik a hungarikumok, a népfőiskolai mozgalom és a lovaskultúra fejlesztését, megismertetését, képviseletét is. A Nemzeti Fórum március 2-án Budapesten tartja országos gyűlését. 
 
Magyar Nemzet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ