Cropped landscape
Belföld
Jakab Péter szerint a cigányok zöme lop, a szobába piszkít és nem akar dolgozni
2019-02-2010:04
Jakab Péter szerint a cigányok jelentős része gyümölcsöt lop, a szoba közepére piszkít és nem akar dolgozni. A Jobbik miskolci elnöke egy néhány évvel ezelőtti felvételen a cigányok értelmi képességein is gúnyolódott. A párt országgyűlési képviselőjéről nemrég olyan felvételek is előkerültek, amelyeken antiszemita kijelentéseket tesz, és a homoszexuálisokat sértegeti.
Jakab Péter, a Jobbik miskolci elnöke egy néhány évvel ezelőtti lakossági fórumon a roma felzárkóztató programokon és a cigányok értelmi képességein gúnyolódott. Ekkor utalt arra, hogy szerinte a cigányok esténként lopni járnak.

Hogyha valaki megtanul 30 évesen napot rajzolni, mivel lesz versenyképesebb, mint akkor amikor nem tudott napot rajzolni vagy ha letudja írni a nevét, tehát a cseresznyeszedéshez úgy gondolom nem kell napocskát rajzolni, látja nap nap kész szedjük a cseresznyét jobb esetben nappal, és nem éjjel töri ... Ugye? 

- jelentette ki

Ugyanezen a rendezvényen beszélt arról, hogy szerinte a cigányság többsége nem akar dolgozni.

24 évvel a rendszerváltás után szerintem fel kell tenni a kérdést, hogy a cigányság jelentős része akar dolgozni? Vagy a jelenlegi segélyezési rendszerből fenn tudja tartani a maga mélyigénytelen, mert ha valaki a padló közepére piszkít, arra azt mondom, hogy mélyigénytelen, tehát lehet, hogy a számukra a segélyezésből ez a mélyigénytelen életvitel fenntartható, és ez nekik így jó, nekem nem jó, mert én élek fertőzésveszélyben, de lehet, hogy ez neki már jó.
A Hír TV nemrég több olyan korábbi felvételt is bemutatott, amelyen Jakab Péter, a párt új parlamenti frakciójának helyettes vezetője a homoszexuálisokat sértegeti, illetve antiszemita kijelentéseket tesz.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ