Cropped landscape
Belföld
Baj van a szocialista párt idei költségvetésével
2019-02-1511:53
Az MSZP központi pénzügyi ellenőrző bizottsága nem fogadta el a párt 2019-es költségvetés-tervezetét, amit az elnökség jóváhagyásával a gazdasági igazgatóság nyújtott be — értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint az MSZP Pest megyei szervezetének mérlegével vannak problémák, így a most hétvégi helyett, csak a nyáron esedékes kongresszuson fogadhatják el a párt büdzséjét. Józsa István, az ellenőrző bizottság elnöke szerint bár a költségvetést egyelőre koncepciónak hívják, az MSZP gazdálkodása pedig rendben van.
A szocialisták eredetileg kétnaposra tervezték most hétvégi kongresszusukat, ami végül egynapos, pontosabban ötórás lesz – értesült a Magyar Nemzet. 
 
Az MSZP-ben azzal magyarázták a változtatást, hogy központi pénzügyi ellenőrző bizottságuk nem fogadta a párt 2019-es költségvetés-tervezetét, amit az elnökség jóváhagyásával a gazdasági igazgatóság nyújtott be. 
 
Mivel a szocialisták alapszabálya szerint a kongresszus egy napon nem hozhat személyi, illetve pénzügyi döntéseket, az eredeti tervek szerint az esemény ezért lett volna kétnapos: az egyiken fogadták volna el a költségvetést, a másikon pedig a párt európai parlamenti (EP-) választási listáját, illetve választási programját.

– A költségvetést tavaly decemberben elfogadtuk, csak most úgy hívják, hogy koncepció – mondta megkeresésünkre Józsa István. A párt központi pénzügyi ellenőrző bizottságának elnöke hangsúlyozta: az MSZP gazdálkodása rendben van, és minden időarányos feladatot teljesítenek. 
 
Emlékezetes: tavaly ősszel kiszivárgott egy, az MSZP elnökének tulajdonított levél, amiben Tóth Bertalan arról írt, hogy „anyagi forrásaink beszűkültek, forrásaink jelentős részét a vidéki irodahálózat és alkalmazottaik fenntartására fordítjuk. Anyagi tartalé­kaink kiapadtak, az áprilisi választás előtt felvett hitelek jelentős része még visszafizetésre vár”.

Magyar Nemzet 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ