Cropped landscape
Belföld
Gyors döntésekkel segítenék a családvédelmi akcióterveket
2019-02-1307:09
Szerdán kezdődik a kormánypártok háromnapos kihelyezett frakcióülése Balatonalmádiban. A Fidesz és a KDNP ország­gyűlési képviselői a Brüsszellel folytatott bevándorlási vitáról, a májusi euró­pai parlamenti választásról, illetve a kormány családügyi terveiről is tárgyalnak. 
A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője, Kocsis Máté szerint a következő hónapokban egyre agresszívabb, trágárabb ellenzékkel és hamis hírek tömkelegével kell számolni. 
A kihelyezett frakcióülés egyik fő témája a Brüsszellel folytatott bevándorlási vita lesz
– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kocsis Máté. A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője kifejtette: a mától péntekig tartó tanácskozáson elsősorban a májusi európai parlamenti választás vitáira, illetve a családokat segítő döntések mielőbbi meghozatalára készülnek.
Szó lesz azokról a brüsszeli bevándorláspárti tervekről, amelyekkel szemben meg kell fogalmazni a bevándorlásellenes magyar álláspontot. Sorsdöntő választás előtt állnak az európai, így a magyar polgárok is, és mindenkinek joga van tudni, hogy mire készül Brüsszel
– hívta fel a figyelmet a politikus. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője az ülés témái között említette a miniszterelnök által az évértékelőn bejelentett családvédelmi akciótervet is. 
Meg kell vitatnunk, mely gyermekvállalást segítő, családokat támogató intézkedésekhez szükséges parlamenti döntés, és miként lehet azokat mielőbb meghozni
– fejtette ki. 
 
Az Országgyűlés jövő hét hétfőn kezdődő tavaszi ülésszaka és az ellenzék várható üléstermi akciói kapcsán Kocsis Máté megjegyezte: a kormánypártok minden erőszakos rendzavarást elítélnek.
Ismét hibázik az ellenzék, ha azt hiszi, hogy felülünk a provokációnak. Mi az ország kormányzásával, a családvédelmi döntések megvalósításával, az európai bevándorlási vitákkal kívánunk foglalkozni, ők meg mindezt felőlünk kamerázhatják is, akár hason fekve, akár korláton csimpaszkodva
 – jegyezte meg.
 
Hozzátéve: a kormánypártok arra számítanak, hogy egyre erőszakosabb és trágárabb lesz az ellenzék hangneme. Kocsis Máté arra is figyelmeztetett, hogy az elkövetkező hónapokban az eddiginél is több hamis hír jelenhet meg a kormányellenes médiában. A Fidesz frakcióvezetője szerint kényszerhelyzetben vannak a baloldali és liberális újságírók, alkalmas ellenzéki politikusok hiányában szemmel láthatóan nekik kell elvégezni a politikai munkát.

A kormánypártok Balatonalmádiban tartják február 13–15-én a kihelyezett frakcióülésüket. Ennek első napján Orbán Viktor miniszterelnök évadnyitó beszédet tart majd a frakciószövetség előtt. Legutóbb tavaly ősszel, Velencén tanácskoztak a Fidesz és a KDNP képviselői, akik akkor egy népesedéspolitikai, valamint egy bevándorláspolitikai-migrációs kabinet létrehozásáról is döntöttek.

Magyar Nemzet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ