Cropped landscape
Belföld
Fidesz: Demeter Márta a kétszínűség iskolapéldája
2019-02-1215:46
Az Origo birtokába került dokumentum szerint a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott Demeter Márta, az LMP társelnöke VIP-kártyát igényelt magának a Honvédkórházban. Tehát annak tudatában vádolt meg jogtalanul másokat, hogy közben ő maga már 2017-ben, országgyűlési képviselői pozícióját kihasználva külön bejáratú engedélyt kért az egészségügyi ellátáshoz. Ráadásul közben a közösségi oldalán egy bejegyzésben a Honvédkórházat szidta.
Demeter Márta egy korábbi Facebook-bejegyzésében azt írta: 
 
A Honvédkórház 3,8 millió forintot kér a közérdekű adatokért! Így perre megyünk az elmúlt 4 évben megkötött szerződésekért. Ez immár a harmadik adatigénylési perünk az ügyben. Ennyire titkolóznak az emberek előtt! A kórházban kialakult krízisben a korábban 8 évig vezérkari főnök mai honvédelmi miniszter személyes felelőssége megkerülhetetlen. 

A honvédelmi vezetés hozzáállása pedig azoknak a dolgozóknak az orvosoknak, szakdolgozóknak és kórházi alkalmazottaknak a lebecsülése és elárulása, akik minden nap erőn felül teljesítenek, az áldatlan körülmények ellenére is igyekeznek ellátni a betegeket. A teljes összeomlás csak az ő munkájuknak köszönhetően nem következett be. 
 
Arról viszont már nem írt, hogy ebbe a kórházba ő maga VIP-kártyát igényelt országgyűlési képviselőként.

Korábban egyébként az LMP társelnöke egy iratbetekintésre hivatkozva azt hazudta, hogy a honvédség repülőgépével hozták haza Ciprusról (egészen pontosan Demeter Márta a ciprusi várost, Pafoszt görög szigetnek titulálta) Orbán Viktor 14 éves lányát. Hamar kiderült azonban, hogy a gépen egy Orbán L. nevű százados kétéves kislánya, Flóra utazott, teljesen szabályosan, a NATO-normák szerint. A történtek után Kövér László az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójánál kezdeményezte az LMP-s politikus nemzetbiztonsági felülvizsgálatát, a Fidesz képviselőcsoportja pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, amely megállapította, hogy az ellenzéki politikus nem nyilvános adatokat hozott nyilvánosságra.

A Központi Nyomozó Főügyészség pedig hivatali visszaélés gyanújával rendelte el a nyomozást Demeter Márta ügyében, aki ellen többen is feljelentést tettek. A gyanú szerint az LMP társelnöke harminc évre titkosított, nem nyilvános, érzékeny katonai adatokat tett közzé, felvetve a hivatali visszaélés gyanúját.

Most pedig kiderült tehát, hogy valójában ő az, aki kiváltságosnak érzi magát, ezért egy VIP-belépőt is igényelt a Honvédkórház Speciális Rendeltetésű Centrum járóbeteg-ellátásának igénybevételére.

Magyarán, úgy vádolt meg jogtalanul másokat, hogy közben ő maga már 2017-ben, országgyűlési képviselői pozícióját kihasználva külön bejáratú engedélyt kért az egészségügyi ellátáshoz.

Fidesz: Demeter Márta a kétszínűség iskolapéldája

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: az ellenzéki politikus a Honvédkórházat támadó Facebook-bejegyzést tett közzé, kritizálta a Honvédkórházat, "az ott dolgozó orvosok és ápolók áldozatos munkáját". Mindezt úgy, hogy Demeter Márta hírek szerint egészségügyi VIP-ellátást igényelt a kórháztó - tették hozzá.

Demeter Márta múlt héten Facebook-oldalán amiatt fejezte ki felháborodását, hogy a Honvédkórház 3,8 millió forintot kér a közérdekű adatokért. Azt írta: a "kórházban kialakult krízisben" a korábban 8 évig vezérkari főnök, jelenlegi honvédelmi miniszter személyes felelőssége megkerülhetetlen.

A politikus szerint az, ahogyan a honvédelmi vezetés a helyzethez hozzááll, az orvosok, szakdolgozók és kórházi alkalmazottak lebecsülése és elárulása. "A teljes összeomlás csak az ő munkájuknak köszönhetően nem következett be" - írta Facebook-oldalán az LMP-s politikus.

Origo/ MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ