Cover
Belföld
Orbán Viktor hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be az évértékelő beszédében
2019-02-1015:02
Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be a vasárnap Budapesten tartott évértékelő beszédében. A kormányfő kijelentette: ez a magyarok válasza és nem a bevándorlás. Minden 40 év alatti nő az első házasságakor 10 millió forint kedvezményes kölcsönben részesülhet. Bővítik a családi otthonteremtési kedvezmény kedvezményes hitelét, amelyet két vagy több gyermek esetén használt lakások vásárlására is lehet fordítani. Már a második gyermeknél 1 millió forintot átvállalnak a nagycsaládosok jelzáloghiteléből. Azok a nők, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól. Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját, legalább három gyermeknél a legalább hétszemélyes új autó vásárlásához 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adnak autóvásárlásra. Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást, 21 ezer új férőhelyet hoznak létre 3 év alatt. Bevezetik a nagyszülői gyedet (gyermekgondozási díjat), így a nagyszülők is maradhatnak gyeden a szülők helyett.
Soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt – kezdte évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Várkert Bazárban.

Emlékeztetett, a Fidesz-KDNP harmadszor is kétharmaddal nyerte meg a választásokat, a magyar gazdaság pedig csaknem 5 százalékkal növekedett. A kormányfő elmondta, mély összefüggés van a politika és a gazdaság között, mégpedig az, hogy eredmények nem a vak szerencsének köszönhetők.

A magyar gazdaság hetedik éve folyamatosan növekszik
– jelentette ki.

Orbán Viktor szerint sem a harmadik kétharmadot, sem pedig kiemelkedő gazdasági növekedést nem adták ajándékba. Hazánk mind a kettőért keményen megdolgozott.

A politikus szerint köszönetet kell mondani a magyar embereknek, amiért "tekerik a magyar gazdaság biciklijét" és köszönetet kell mondani azoknak is, akik tudták, hogy biztos munkahely és növekvő fizetés csak akkor van, ha a kormányzás világa kiszámítható és rendezett. 

Köszönet azoknak, akik tudták, hogy csak együtt lehetünk sikeresek, pontosabban, ha együtt sírunk és együtt nevetünk 
– közölte. A miniszterelnök külön köszönetet mondott azoknak, akik tudták, hogy egy országként, egy nemzetként kell szembenézni a világgal, a próbatételekkel. 

Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség 
– idézte Wass Albertet. 
Orbán Viktor feltette a kérdést

az ország mai állapotát értelmezhetjük-e felemelkedés történetként? Vajon, felfelé tartanak-e  magyarok? 
A kormányfő szerint a választ úgy kaphatjuk meg, ha a mi helyzetünket összevetjük a korábbi évtizeddel.

Emlékeztetett:  2009-ben a baloldali rémkormányzás vége felé az akkor évértékelőben elhangzott, Magyarországnak nem egyszerűen válságkezelő csomagokra, hanem teljes megújulásra egy új irányra van szükség.

 • egy ma született gyermek úgy számolhat, hogy jó eséllyel megéli majd a XXII. századot, mert a magyarok egyre tovább élnek
 • a házasságkötések száma nő
 • látványosan csökken a csecsemőhalandóság
 • a foglalkoztatottság 55 százalékról 70-re nő
 • a munkanélküliséget sikerült egyharmadára vágni
 • az államadósság 85-ről 11 százalékra sikerült visszametszeni 
 • a jövedelmet folyamatosan nőttek, a minimálbér több mint a duplájára nőtt. 
Orbán Viktor közölte, hisz abban, hogy az ember önbizalmát, tartását, akaratát erősen meghatározza, milyennek ítéli meg saját gyermekei esélyeit és hazája kilátásait. Szerinte ma azt látni, hogy a magyarok iparkodnak, hogy legyen mit átadniuk a gyermekeiknek és az unokáiknak, ez pedig felemelkedéstörténet.

Tíz év közös munkája eredményeként a magyarok ismét hisznek a jövőjükben 
- közölte. 

A kormányfő szerint világosan kell beszélnünk, a jövőbe kell tekintenünk, hogy képes-e a magyar ember, a magyar nemzet, a magyar állam túlélni, képes-e győztesként kikerülni az erőpróbából. 

Orbán Viktor úgy fogalmazott, nemzetünk tíz év alatt talpra állt, völgymenetből hegymenetbe fordította az országot, visszavette a sorsa feletti önrendelkezés jogát, így győzelmi esélyekkel áll készen arra, hogy megvívja a reá váró küzdelmeket. 

Győzni fogunk, újra és újra győzni fogunk 
- jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint nem a párt, hanem az ország győzelme a fontos. Közlése szerint minden magyar ember életet számít és az a cél, hogy mindenkinek legyen helye a magyar jövőben

Közösségünk nemzeti alapon áll
A politikus szerint a kormány politikája nem a divatos eszméknek szól, hanem a magyarság fennmaradása érdekében. Magyaroszág 15 millió szétfutó életből áll, de ezt a döntésekkel újra és újra egyesíteni kell. Mindenkinek azt kell kapnia, ami az érdekét szolgálja.
Orbán Viktor a magyar vállalkozóktól azt várja, hogy történelmi tettet hajtsanak végre, eszerint pedig az ország területén kívül kell létrehozni olyan befektetéseket, aminek a profitját haza tudják hozni, így ki lehet egyenlíteni a Magyarországról kivitt profit mennyiségét. Szerinte ez igaz nemzeti küldetés.

Legkeményebb küldetésnek nevezte, hogy megnyíljon a felemelkedés lehetősége a szegényebb rétegek előtt is. A magyar baloldal törtánelmi szégyenének nevezte, hogy nem vette a szegényeket emberszámba.

Kiemelte, 

 • a kormány vállalta a szegénység elleni küzdelmet
 • visszaszorult az elterpeszkedő bűnözés 
 • mindenki kapott esélyt, a becsületes és törvénytisztelő életre 
 • lesz mindenkinek munkája, jut támogatás a fiataloknak, mindenkinek jut tisztes idős kor is, Magyarország az a hely, ahol mindenkinek jó lesz magyarnak lenni. 
A magyar ellenzék bevándorláspárti politikusok gyülekezete

A miniszterelnök szavai szerint a magyar ellenzék bevándorláspárti politikusok gyülekezete, akiket Soros György és az európai bürokraták tartanak lélegeztetőgépen. 
 
Hangsúlyozta: Magyarországon megtörténhetett a szocialisták és a szélsőjobb koalíciója, és ez maga a politikai pornográfia.
Az új internacionalizmus fellegvára Brüsszel

Az új internacionalizmus fellegvárának Brüsszelt, eszközének pedig a bevándorlást nevezte meg Orbán Viktor. A kormányfő szerint megint vannak, akik nemzetek nélküli világot, nyílt társadalmat akarnak, nemzetek feletti világkormányt "eszkábálnak", és ma is külföldről irányítják őket.
    
Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a bevándorlóországokban keresztény-muszlim világ jön létre folyamatosan zsugorodó keresztény aránnyal. Azonban "nekünk, közép-európaiaknak még megvan a saját jövőnk" - hangsúlyozta.

A miniszterelnök elmondta, 700 milliárd forintot fordítanak az egészségügy fejlesztésére. 

Orbán Viktor hétpontos családvédelmi tervet jelentett be. 


Többek között bővülni fog a csok, a falun élőknek hamarosan külön testre szabott programot indítanak.
 • Minden 40 év alatti nő, akik első házasságát köti, 10 milliós kölcsönben részesül

 • Bővül a csok – a falun élők számára néhány hét múlva külön testre szabott támogatást jelentenek be

 • Már a második gyermeknél 1 millió forintot átvállalnak a nagycsaládosok jelzáloghiteléből, a harmadiknál négymilliós, további gyermekek esetén további egy-egy milliós támogatás illeti a családokat

 • Azok az asszonyok, akik legalább négy gyermeket szültek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól

 • Elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja

 • Teljes bölcsődei ellátás

 • A kormányfő bejelentése szerint bevezetik nagyszülői gyedet
ECHO TV - A nemzet hangja
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ