Cropped landscape
Belföld
Szanyi Tibor: Hadban állunk, de hajlandók vagyunk választási megállapodásra a Jobbikkal
2019-02-0820:32
Az MSZP-nek nincs szándéka a politikai együttműködésre a Jobbikkal, de vannak olyan esetek, amikor a szocialista párt elképzelhetőnek tartja bizonyos megállapodások ügyét – jelentette ki Szanyi Tibor az ECHO TV Napi aktuális című műsorának pénteki adásában. Az MSZP európai parlamenti képviselőjének szavai alapján egy esetleges választási megállapodásban már nem kizáró ok az antiszemitizmus, mert mint arra a politikus rámutatott, egyetlen cél ma a fontos, bármi áron, ez pedig a Fidesz-kormány megbuktatása, ennek pedig első állomása lehet a májusi uniós választás. 
Szanyi Tibor úgy fogalmazott, egymással élethalál harcban lévő erők is szoktak megállapodást kötni, ezt pedig úgy hívják, hogy tűzszünet. 

Ez a tűzszünet arra szolgálna, hogy egy olyan technikai keretet, közös listát állítsunk fel, ami lehetővé teszi, hogy egyetlenegy ellenzéki szavazat se vesszen kárba 
– jelentette ki a politikus. 

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy Szanyi Tibor még 2014-ben a Jobbikot egy aljas, fasiszta, náci képződménynek nevezte, az EP-képviselő közölte, most már nem egészen az a Jobbik, mint öt évvel ezelőtt, hiszen 2014-ben az akkori radikális párt elindult a néppártosodás útján és lesodródott róla a legtöbb szélsőséges politikus. 

Szerinte, ha egy párt próbál európai nívóra felemelkedni, akkor abban a szocialistáknak segíteniük kell. 

Az európai parlamenti képviselő úgy véli, most eljött az ország érdekében egy olyan technikai pillanat, amikor egy technikai képlettel meg lehet dönteni a Fidesz-rezsimet. 
Kérdésre válaszolva Szanyi Tibor kifejtette, személyes véleménye szerint antiszemitizmusnak számít zsidó emberek listázása, ugyanakkor hozzátette, nem az a fontos a Jobbik esetében sem, hogy évekkel ezelőtt mit csinált, hanem az, hogy mit csinál most. 

Teljes beszélgetés: 
A Jobbik önálló listával indul az EP-választáson
 
A májusi európai parlamenti választásra önálló listát állít a Jobbik. A pártnak kész programja van az induláshoz és hamarosan a jelöltjeiket is megnevezik – jelentette be Gyöngyösi Márton, a párt frakcióvezetője, elnökhelyettese a Mátraszentlászlón tartott háromnapos kihelyezett frakcióülést összegző pénteki sajtótájékoztatóján, Gyöngyösön.


ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ