Cover
Belföld
Rétvári Bence: A nyugdíjak helyzete sokkal stabilabb, mint 2010 előtt
2019-02-0820:33
2010 óta 33 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, emellett tíz százalékkal növekedett a vásárlóértékük - ezt mondta Rétvári Bence az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Az EMMI parlamenti államtitkára szerint a kormány egy olyan rendszert hozott létre, amivel a nyugdíjasok nem járhatnak rosszul.
Rétvári Bence elmondta: a nyugdíjak helyzete sokkal stabilabb mint 2010 előtt volt, a kormány számos többletjuttatással is hozzájárult a nyugdíjasok helyzetének javításához. Ilyen volt az Erzsébet program, amiben több, mint 260 000 nyugdíjas vett részt, a nyugdíjprémium, de a rezsicsökkentés is sok tízezer forintot jelentett a nyugdíjas embereknek. Ezen juttatásoknak köszönhetően 170 milliárd forintos többlettel tudta a kormány a nyugdíjasokat segíteni.

Az államtitkár kiemelte: Gyurcsány Ferenc 2008-ban 8 százalékkal, míg Bajnai Gordon 2009-ben további 6,4 százalékkal csökkentette a nyugdíjakat. 
Hozzátette: míg a Horn és a Gyurcsány-kormány megadóztatta a nyugdíjakat, az első és második Orbán-kormány eltörölte ezeket, és 2010 óta növekedés tapasztalható. Mint mondta: minden nyugdíjas láthatja a különbséget, a nemzeti kormány hogy tud kormányozni, és hogyan kormányoztak korábban.

Ez a mi megbecsülésünknek is a jele a nyugdíjasok felé, hogy ők egy életen át építették ezt az országot, és amikor az országban végre egy kicsit jobban megy, akkor ebből részesüljenek ők is 
- mondta ezzel kapcsolatban.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV -A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ