Cover
Belföld
Informátor: A magyar ellenzék a Jobbik mosdatásába kezdett
2019-02-0820:55
A hatalom és a pénz minden elvet felülír. Nem volt mindig ekkora barátság a Jobbik és a baloldali pártok között. Az ECHO TV Informátor című műsorában bemutatásra kerültek a közelmúlt eseményei, amikor is 2007-től kezdődően folyamatosan tüntetések voltak a Jobbik vagy valamelyik társszervezete ellen. Jelen állás szerint pedig vagy nem kívánnak nyilatkozni a Jobbikról vagy éppen már szövetségesként tekintenek rájuk. Az értelmiség hallgat, azonban a baloldali politikusok mosdatni próbálják a Jobbikot.
2008.09.20-án több helyszínen is tüntettek a Jobbik ellen, ahol Kende Péter író is felszólalt. Az Informátor stábjának kérdésére viszont nem kívánt válaszolni, hogy mi a véleménye most. De nem ő volt az egyetlen, aki kitért a válaszadás elől, ugyanígy tett többek között: Farkasházy Tivadar, Iványi Gábor, Závada Pál író, Havas Henrik, és Parti Nagy Lajos is.

A balliberálisok tehát most csendben vannak, viszont a Tett és Védelem Alapítvány elkeserítőnek tartja, hogy nagyon sok korábbi kritikus most úgy viselkedik, mintha amnéziában szenvedne. 

Szalai Kálmán az Alapítvány titkára sajnálja, hogy sokan szemet hunynak a Jobbik régebbi kijelentései felett. Azonban, ők tartják magukat ahhoz, amíg a Jobbik nem kér bocsánatot az érintettektől, addig semmilyen párbeszédet nem tudnak elképzelni velük.

 Az értelmiség hallgat, viszont a baloldali politikusok mosdatni próbálják a Jobbikot. 
2012-ben a DK és Vadai Ágnes még fel akarta oszlatni a Jobbikot, ma már politikai szövetségesként tekintenek Sneider Tamásékra. Az LMP korábban úgy tartotta senkivel sem közösködik, most azonban ők is összefogtak a Jobbikkal. Demeter Márta a párt országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: konkrét ügyek mentén természetesen a továbbiakban is együtt fognak működni. Látszólag a Liberálisok határolódnak csak el tőlük, azonban bizonyos ügyek mentén, még ők is együtt tudnának velük működni. 

Toroczkai László úgy véli: a pénz és a hatalomvágy felülír minden morális, erkölcsi vagy érzelmi kérdést az egyesült balliberális oldalon. 
A Mi Hazánk Mozgalom elnökének viszont különösen felkavaró látni egykori párttársai viselkedését, hiszen korábban ő is több olyan tüntetésnek volt a célpontja, amelyet azok a pártok szerveztek, amelyek jelenleg a Jobbik szövetségesei.

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Informátor
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ