Cover
Belföld
Hollik István: Timmermans beleavatkozik a magyar belpolitikába
2019-02-0820:24
Azzal, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke Magyarországra érkezik azért, hogy az MSZP mellett kampányoljon, egyértelműen azt jelenti, beleavatkozik a magyar belpolitikába - jelentette ki Hollik István. A kormányszóvivő az ECHO TV Napi aktuális című műsorában azt mondta, Timmermans jelenlétével hitelesíti a bevándorláspárti baloldal szövetségét a náci Jobbikkal. 
Frans Timmermans Magyarországra érkezik azért, hogy az MSZP mellett kampányoljon. Ez nyilvánvalóan a magyar belpolitikába való beavatkozás, mert egy politikai kongresszuson, eseményen fog részt venni - jelentette ki Hollik István. Hangsúlyozta: a bevándorláspárti baloldal szövetséget kíván kötni a náci Jobbikkal, Frans Timmermans pedig ezt a megállapodást fogja hitelesíteni személyével.
Hozzátette, ez a helyzet rendkívül érdekes, főként úgy, hogy Timmermans többször is felszólalt már az antiszemitizmussal szemben. 
Azt kérjük tőle, hogyha ezekre ennyire odafigyel – és ezt helyesen is teszi – akkor ezt tegye meg Magyarországon is és az MSZP kongresszusán tegye világossá, náci párttal nem lehet együttműködni
- hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Hollik István kitért Karácsony Gergelyre is, aki azzal védekezik csak egy szerencsétlen elszólása volt, hogy nem nácizmus a zsidó származású emberek listázása.

Ezzel kapcsolatban azt mondta: vállalhatatlan, hiszen két évvel ezelőtt még Karácsony Gergely homlokegyenest ellenkezőt állított. Most pedig a hatalomért képesek teljesen a fordítottját mondani annak, amit eddig gondoltak - magyarázta.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ