Cropped landscape
Belföld
Deák Dániel: Az EP-választás és az illegális migráció kiemelt téma lesz Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében
2019-02-0808:22
Vasárnap tartja évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban. Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában úgy fogalmazott: az évértékelő intézményét Orbán Viktor honosította meg Magyarországon. Ő volt az első politikus, aki a parlamenten kívül egy külső helyszínen értelmezte a politikai folyamatokat.
Deák Dániel kifejtette: az első évértékelő beszédet 1999-ben sokan támadták. Ha visszanézzük az akkori parlamenti jegyzőkönyveket, akkor olyanokat találhatunk, hogy a demokráciával ellentétes és nem lehet a parlamenten kívül ilyen politikai beszédeket tartani.
Akkor nagyon komoly támadás alatt állt Orbán Viktor, de beigazolódott, hogy neki volt igaza, mert ezt követően az összes ellenzéki párt elkezdett évértékelő beszédeket tartani.
Kiemelte: a miniszterelnök általában arra használja az évértékelőt, hogy hosszú távú víziót fogalmazzon meg. Kijelöli a fontosabb konfliktusokat, problémákat, amelyek Magyarország és Európa előtt állnak és ezekre ad politikai választ, amelyből le lehet vezetni az egyes intézkedéseket.

Deák Dániel elmondta: az európai parlamenti választási kampánynak meghatározó szerepe lesz a beszédben.
A bevándorlás kapcsán további intézkedéseket és problémás pontokat fog megjelölni a miniszterelnök
- fogalmazott. Hozzátette: ezen túl demográfiai intézkedéseket fog bejelenteni az úgynevezett családvédelmi akcióterv keretében. Ebben főként a fiatal házasokat érintő intézkedések lesznek.
Orbán Viktor is sokszor beszélt arról, hogy Magyarország a bevándorlási válságra nem úgy reagál, mint a nyugat-európai országok, tehát nem a bevándorlókkal akarja helyettesíteni a meg nem született európaiakat, hanem demográfiai programok útján akarja azt elérni, hogy megálljon a népességcsökkenés
- hangsúlyozta. Kiemelte: ennek érdekében 2010 óta nagyon sok demográfiai intézkedést hajtott végre a kormány, melynek már vannak eredményei. Emelkedett a házasságkötések száma, és valamelyest elkezdett csökkenni a népességfogyás.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ