Cropped landscape
Belföld
A Házasság hete az elköteleződés ünnepe
2019-02-0809:14
"Randevú egy életen át" - Ezzel a szlogennel indul vasárnap a Házasság hete programsorozat, amelyen a házasság és a család fontosságára hívják fel a figyelmet. A témában az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának vendégei voltak: Herjeczki Kornél, a Házasság hete mozgalom országos koordinátora és az idei programsorozat két képviselője Gorove László és felesége, Kriszta.
A Házasság hete egy olyan hét az évben, amikor a házasság értékeiről és arról tudunk beszélni, hogy az milyen jó dolog – mondta Herjeczki Kornél, a Házasság hete mozgalom országos koordinátora. A rendezvény célja, bemutatni a jó példákat a házasulandóknak és segíteni nekik – magyarázta. 

A Házasság hete az elköteleződés ünnepe. Ez az elkötelezettség nagyon sok nehézségen képes átsegíteni a párokat. Emellett pedig a legtöbb gyermek is az ilyen elköteleződésbe születik meg - fejtette ki a koordinátor. 
A műsor vendége volt az idei programsorozat két képviselője Gorove László és felesége, Kriszta, akik 38 éve házasok, 5 gyermekük és 12 unokájuk van. Tóth Kriszta kérdésére reagálva, elmondták: az a titkuk, ami az idei rendezvény szlogenje is. Körülbelül 10 éves házasok voltak, amikor elhatározták, hogy minden héten egy napot kettesben töltenek. Ilyenkor csak egymásra figyelnek, visszatérnek az udvarlás romantikájához. Tapasztalatuk szerint ez tette élővé és boldoggá a 38 éve tartó házasságot. 
 
Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ