Cropped landscape
Belföld
Sajtóklub 2.0: A Magyar Nemzet visszatérésével helyreállt a világ rendje
2019-02-0706:09
Február 6-a már nem a G-nap miatt lesz emlékezetes, hanem mert ezen a napon a Magyar Nemzet visszatért oda, ahová tartozik, a polgári oldalhoz. Erről beszélgettek az ECHO TV Sajtóklub 2.0 vendégei. A fiatal generáció szerint a lap a Hír TV-hez hasonlóan ikonikus médiumnak számít, értéket képvisel. 
Nagy nap a mai. Négy évvel ezelőtt, február 6-án volt a G-nap és ma visszatért a Magyar Nemzet. Szarvas Szilveszter örömét fejezte ki, hogy a lap újra a polgári oldalhoz tartozik. 
Hasonlóan a Hír TV-hez a Magyar Nemezt is a polgári oldal ikonikus médiuma – fogalmazott a PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettese. 
Szarvas Szilveszter azt is mondta, él a gyanúperrel, ha a Magyar Nemzet nem szűnt volna meg április 8-a után, akkor most ugyanaz történt volna, ami a Hír TV visszavételénél. 
Ha a régi magyar nemzetesek, akik a G-nap előtt is ott dolgoztak, majd azt követően Simicska parancsát végrehajtva részt vettek a bosszúban, most ugyanúgy ott lennének a lapnál, amely újra a polgári oldalhoz tartozik
– fogalmazott. 

Falusi Vajk felidézte az újságárus megvető pillantását, amikor középiskolásként Magyar Nemzetet vásárolt. Szavai szerint ennek is megvolt a maga romantikája egy nagyon szép időszakban, az ellenzéki időkben, amikor egyre erősebbé vált a polgári oldal - fejtette ki a 888.hu publicistája. Számára ezeket az időket hozta vissza az új címlap és a megújult forma. Bízik abban, hogy ugyanolyan jövő áll a Magyar Nemzet előtt, mint amilyen múltja van. 

Meg kell becsülni a régi értékeket - hangsúlyozta Oláh Gellért. A Magyar Nemzet nagy értéknek számított a konzervatív oldalon és a visszatérésével helyreállt a világ rendje – magyarázta a 888.hu újságírója. 

Dezse Balázsnak, a PestiSrácok.hu újságírójának is hasonló emlékei vannak a Magyar Nemzetről, mint Falusi Vajknak. Emlékei szerint dugdosni kellett az újságot a kommunista tanárok elől. Hozzátette: mindenki azt hiszi, hogy leáldozott a nyomtatott sajtónak, pedig ez nem igaz. A nyomtatott sajtó értéket képvisel.  
Teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Sajtóklub 2.0
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ