Cropped landscape
Belföld
Nem nácizmus a zsidó képviselők listázása Karácsony Gergely szerint
2019-02-0706:53
Karácsony Gergely már nem tartja elfogadhatatlannak Gyöngyösi Márton korábbi kijelentését, amely szerint a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese listázná a zsidókat. A Párbeszéd főpolgármester-jelöltje szerint Gyöngyösi Márton csak egy rossz mondatot használt, ami még nem jelent nácizmust.
„Itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük, hogy az itt élő és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent” – Gyöngyösi Márton 2012-ben még listázni akarta a zsidó származású embereket, Karácsony Gergely ezt most már nem tartja ezt nácizmusnak, pedig akkoriban, mint mondta, ő is elment a kijelentés miatt rendezett tüntetésre.
A Párbeszéd főpolgármester-jelöltje Magyarország Élőben című műsorunkban kijelentette, a Jobbikkal együtt lehet működni, mert Gyöngyösi Márton jó ideje nem zsidózott.  

Karácsony Gergely Magyarország élőben című műsorban elmondta, nem tartja nácizmusnak azt, ha a zsidó származású embereket listáznak.

– Műsorvezető: Közös erkölcsi alapja van Gyöngyösi Mártonnal aki zsidó képviselőket listázna?
– Karácsony: Gyöngyösi Márton nem zsidózna, nem zsidózott az elmúlt időszakban.
– Műsorvezető: Ő volt az, aki zsidó képviselőket listázna.
–Karácsony: nem listázná a zsidó származású embereket.
– Műsorvezető: Korábban megtette, nem távozott a pártból. Ön azt mondta, hogy akikre korábban ezt a jelzőt használta távoztak a pártból. Nem válaszolt még, hogy nácinak minősül-e az, aki zsidó képviselőket listázna.
– Karácsony: Nem, ez egy nagyon rossz hagyomány, egyébként nem gondolom hogy ez önmagában nácizmus. Rossz mondat volt.
– Műsorvezető: Szóval nem nácizmus?...
– Karácsony: Nem.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ