Cropped landscape
Belföld
Karácsony Gergely az ATV-ben magyarázkodott
2019-02-0713:15
Az ATV Spirit Fórum című műsorában magyarázkodott Karácsony Gergely, a baloldal főpolgármester-jelöltje, miért sikerült rendkívül kínosra Hír TV-s szereplése. Szerinte mindennek az volt az oka, hogy Földi-Kovács Andrea nem hagyta rendesen válaszolni a kérdésekre és ő nem ehhez van szokva. Kérdés, hogy arra a rendkívül egyszerű feltevésre, miszerint nácinak minősül-e az, aki zsidó származású képviselőket listázna, egy egyértelmű “nem” válasz Karácsonytól mennyire igazolja a képviselő sérelmeit. 
Ahhoz vagyok szokva, ha valaki kérdez, tisztességgel válaszolok. Nem állítom, hogy sikerült ebben a beszélgetésben szóhoz jutnom, lehet, hogy ott kellett volna hagynom a beszélgetést és kisétálnom a stúdióból

– magyarázkodott Karácsony Gergely az ATV Spirit Fórum című műsorában. Szerinte nem ez volt élete legjobb interjúja, de nem engedték, hogy befejezze a mondatait. Persze ez is egy megközelítés, bár azt a tény aligha kétségbevonható, hogy a zuglói polgármester és ellenzéki mindenes egyértelmű nemleges választ adott arra, hogy zsidó képviselőket listázni nácizmusnak számít-e.
 
A Hír TV Magyarország élőben című műsorban Földi-Kovács Andrea műsorvezető 2017-es nyilatkozatokat hozott fel Karácsony Gergelytől a Jobbikkal kapcsolatban, ahol nyilvánvalóan és kimondva szerepel, hogy a Jobbikkal nem kíván együttműködni. Ezeket Karácsony Gergely akkor tagadta és rámutatott, hogy a Jobbik elzárkózása az ellenzék többi szereplőjével való együttműködésre a múltban kölcsönös volt.

Korábbi nyilatkozatai szerint náci pártnak titulálta a Jobbikot, ám ezt a műsorban már úgy korrigálta, hogy annak idején voltak a pártban “vállalhatatlan náci figurák”, de azokat a  Mi Hazánk Mozgalom elvitte a Jobbikból
 
Ekkor tette fel a kérdést Földi-Kovács, hogy ebben az esetben szerinte ki számít nácinak? Esetleg az nácinak számít-e, aki zsidó származású képviselőket listázna? (Utalva Gyöngyösi Márton korábban a Parlamentben tett kijelentésére annak fényében, hogy továbbra is a Jobbik frakcióvezetője és nem távozott a pártból.) Karácsony erre azt felelte: 
 
Gyöngyösi Márton nem zsidózott az elmúlt időszakban, aminek nagyon örülök, és egy előrelépésnek gondolom. Egyébként nem gondolom, hogy önmagában nácizmus, ha valaki zsidó képviselőket listázna, ez inkább egy nagyon rossz mondat volt. 
 
Az ATV-ben viszont már azt mondta: most is azt gondolja, amit régen, azaz nem elfogadhatóak egy demokratikus közbeszédben ezek a mondatok, viszont továbbra is mosdatta Gyöngyösit: 
 
Én is ott voltam azon a tüntetésen, amit ez a mondat kiváltott. Én a Jobbik jelenlegi frakcióvezetőjét nem tekintem náci politikusnak 
 
– hozzátette, az önkormányzati választásokon való együttműködést a Jobbikkal továbbra is jónak gondolja az ország szempontjából.

PestiSrácok
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ