Cropped landscape
Belföld
Folytatódik Sneider Tamás két fiának büntetőeljárása február végén
2019-02-0705:48
Február 26-án és 28-án folytatódik Sneider Tamás Jobbik-elnök két fiának büntetőpere az Egri Járásbíróságon – tudta meg a Magyar Hírlap Puskás Csillától, az Egri Törvényszék sajtószóvivőjétől.
A bíróság az összesen hat vádlottat több rendbeli, folytatólagosan, csoportosan, társtettesként és kényszerítéssel elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettével, valamint csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja. A vádirat szerint Sneider fiai társaikkal együtt 2015-ben a Betyársereg tagjaiként egy roma családot fenyegettek. A vádlottak kibéreltek a sértettek otthonához közel egy családi házat és rendszeresen zaklatták a családot, autóikból a sértetteket és azok házát is többször azok beleegyezése nélkül fotózták, videózták, valamint szidalmazták, és felszólították őket arra, hogy költözzenek el. A család végül a fenyegetések hatására elhagyta a települést.

A sajtószóvivő tájékoztatása szerint a következő tárgyaláson folytatólagos tanúkihallgatásokra kerül sor. Sneidernek magának is volt hasonló ügye, a 1990-es években nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mert megvert egy cigány férfit.

Magyar Hírlap
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ