Cropped landscape
Belföld
Szabó Balázs most vesz elégtételt egykori pártján
2019-02-0606:14
Ígéretéhez híven feljelentést tesz Szabó Balázs, a Jobbik volt szekszárdi képviselője egykori pártjával szemben, miután a Jobbik szerinte alaptalanul jelentette fel több bűncselekmény elkövetésének vádjával. Szabó a Magyar Nemzet érdeklődésére elmondta: ügyvédje összeállította a feljelentés dokumentu­mait, és a héten a hatósághoz fordul, hogy így vegyen elégtételt az ellene indított, sikertelen lejárató akció után.
Hozzátette, anyagi jóvátétel megfizetését kéri a Jobbiktól. Emlékeztetőül: a párt azután igyekezett lejáratni Szabó Balázst, hogy a Legfőbb Ügyészségen feljelentést tett a Jobbikhoz Simicska Lajostól „nejlonzacskóban érkező rántott hús”, vagyis a volt médiavállalkozótól a párthoz folyatott feketepénzek miatt.

Az ügyben az adóhatóság nyomozást rendelt el, ami jelenleg is folyamatban van. Akkor a párt azt mondta, rágalmazásért fogják felelősségre vonni Szabót, ám végül csalás, sikkasztás, valamint hűtlen kezelés gyanújával jelentették fel egykori tagtársukat.

Akkori közlésük szerint: miközben „a Jobbikból kilépett önkormányzati képviselő pénzügyi visszaélésekkel vádolta meg egykori közösségét, ő köthetett jogellenesen szerződéseket”.

A jobbikos bosszúlufi hamar kipukkadt, a Tolna Megyei Rendőr-Főkapitányság ugyanis elutasította a nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese, frakcióvezetője által tett feljelentést. A párt azóta sem kért bocsánatot Szabó Balázstól becsületének megsértése miatt.

Magyar Nemzet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ